סלט ירושלמי
כל סלט שמלווים אותו קרוטונים כבר נהיה טעים הרבה יותר. סלט ירושלמי קליל להכנה, עם הסבר על איך מכינים קרוטונים ביתיים. בתאבון
קרדיט: חיה טבואדה
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
25 דק׳
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
סלט
2 ביצים קשות M
3 מלפפונים בינוניים קצוצים לקוביות קטנות
3 עגבניות תמר בינוניות קצוצות לקוביות קטנות, או סלסלת עגבניות שרי
1 בצל סגול קטן קצוץ דק
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס טחינה גולמית
קרוטונים
4 פרוסות חלה טרייה חתוכות לקוביות קטנות, או לחם
4 כפות שמן זית
רוטב
6 כפות שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כפית מלח דק או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור טחון או לפי הטעם
אופן הכנה
1 מכינים את הקרוטונים: מחממים מראש תנור ל-170 מעלות.
2 מערבבים את קוביות הלחם עם שמן ומערבבים עד לכיסוי אחיד. לאחר מכן מניחים את קוביות הלחם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3 מערבבים היטב עם השמן עד לכיסוי אחיד.
4 אופים במשך כ-12 דקות עד שהלחם מזהיב ומצננים.
5 מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה שמן זית, לימון מלח, פלפל שחור עד לאיחוד.
6 חותכים את כל הירקות בעזרת סכין סנטוקו של נינג’ה ומערבבים אותם יחד עם הרוטב והקרוטונים שהכנו.
7 מעבירים לקערת הגשה ושמים מעל ביצה קשה וטחינה גולמית.