סלט ירושלמי
כל סלט שמלווים אותו קרוטונים כבר נהיה טעים הרבה יותר. סלט ירושלמי קליל להכנה, עם הסבר על איך מכינים קרוטונים ביתיים. בתאבון

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
25 דק׳
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
סלט
2 ביצים קשות M
3 מלפפונים בינוניים קצוצים לקוביות קטנות
3 עגבניות תמר בינוניות קצוצות לקוביות קטנות, או סלסלת עגבניות שרי
1 בצל סגול קטן קצוץ דק
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס טחינה גולמית
קרוטונים
4 פרוסות חלה טרייה חתוכות לקוביות קטנות, או לחם
4 כפות שמן זית
רוטב
6 כפות שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כפית מלח דק או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור טחון או לפי הטעם
אופן הכנה
1 מכינים את הקרוטונים: מחממים מראש תנור ל-170 מעלות.
2 מערבבים את קוביות הלחם עם שמן ומערבבים עד לכיסוי אחיד. לאחר מכן מניחים את קוביות הלחם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3 מערבבים היטב עם השמן עד לכיסוי אחיד.
4 אופים במשך כ-12 דקות עד שהלחם מזהיב ומצננים.
5 מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה שמן זית, לימון מלח, פלפל שחור עד לאיחוד.
6 חותכים את כל הירקות בעזרת סכין סנטוקו של נינג’ה ומערבבים אותם יחד עם הרוטב והקרוטונים שהכנו.
7 מעבירים לקערת הגשה ושמים מעל ביצה קשה וטחינה גולמית.