כל מה שרציתם לדעת על זעפרן – תבלין הזהב האדום

התבלין היקר בעולם ולרב הוא נמכר ביחידות של גרם בודד במחיר של עשרות שקלים עד עשרות דולרים לגרם

זעפרן, אותו תבלין שלא בכדי קוראים לו גם הזהב האדום, הוא התבלין היקר בעולם ולרב הוא נמכר ביחידות של גרם בודד במחיר של עשרות שקלים עד עשרות דולרים לגרם. המחיר נקבע כמובן לפי מוצאו של הזעפרן ואיכותו. ההודים, שהם גם כנראה מקור הזעפרן, טוענים שהזעפרן שלהם הוא הטוב בעולם ומצד שני הספרדים טוענים לכתר הזעפרן הטוב בעולם. אני דרך אגב נוטה להסכים עם הספרדים.

מחירו של הזעפרן גבוה כל כך כי הוא מופק מצלקת פרח הכרכום כשבכל פרח יש בסה”כ שלוש כאלה. להפקת 100 גרם של זעפרן משתמשים ביותר מ – 10,000 פרחים. גם תהליך הגידול שלו מאד עדין, הקטיף קורה רק בחודשים מאוד מסויימים ובשעות הבוקר המוקדמות כדי לא לפגום בזעפרן, השמועה שאומרת שליקוט של 1 ק”ג זעפרן לוקח 80 שעות , כל אלה רק הופכים את התבלין לנדיר יותר ויותר. בעקבות כל אלה, נפתחה תעשיית זיופים גדולה.

אני ממליץ לקנות זעפרן באריזות סגורות ולא בתפזורת או באבקה כי לרב זה פתח לזיופים. האריזות הסגורות של גרם אחד לרב יגיעו עם סגירה הרמטית עם שם היצרן ופירוט מהיכן הוא הגיע, מה שברדך כלל מצביע על אמיתותו של הזעפרן.

בכל מקרה צריך לבדוק שהחוטים הם שלמים ולא שבורים, שצבעם כתום עז ולקנות אריזה סגורה.
אם ניתן לפתוח אותה, תריחו את הזעפרן, אם עולה ריח חזק ומודגש כנראה שזה אמיתי.

בבית כשתרצו להשתמש בו, אני ממליץ להשרות אותו במעט מים רותחים, כדי להוציא ממנו את הטעמים שלו. מסננים את המים ומתקבל נוזל בעל טעם עוצמתי וצבע יפיפה, המים האלה ישמשו אתכם כבסיס להכנת מיונז ביתי, ריזוטו, רטבים חמים או קרים ועוד.

מדובר בתבלין מדהים שאם הוא אמיתי ובמיטבו הוא משדרג מנות בצורה מדהימה, הוא יצבע את האוכל בצבע נהדר וייחודי ויעניק  טעמים עמוקים ויחודיים כמעט לכל תבשיל.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות