דונאטס קלים להכנה של רות סירקיס האגדית

מתכון לדונאטס של רות סירקיס – סופגניות אמריקאיות קלות להכנה במילוי קרם וניל וריבת חלב ומקושטים בציפוי גנאש, סוכריות צבעוניות וקוקוס – הכי צבעוני והכי טעים שיש!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 כוסות קמח לבן
1.5 שקית אבקת אפייה
חצי כפית מלח שולחני
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון
200 גרם (מיכל אחד) יוגורט טבעי
קמח לקימוח
3 כוסות שמן קנולה או שמן סויה לטיגון עמוק (לא שמן זית)
לגאנש:
200 גרם שוקולד
חצי מיכל שמנת מתוקה
סוכריות/קוקוס/ריבת חלב
אופן הכנה
של הבצק:
1 מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, והמלח.
2 שמים במעבד מזון את החמאה, אבקת הסוכר והביצים ומפעילים עד
3 כשמתקבלת תערובת אחידה וחלקה מתבלים בתמצית הווניל וגרידת והלימון.
4 מוסיפים את היוגורט ומפעילים עוד דקה.
5 מוסיפים את תערובת הקמח ומפעילים עד שנוצר בצק נעים המתאים לרידוד.
6 אם הוא נראה רך מדי מוסיפים עוד כף קמח ומפעילים לדקה נוספת.
7 בידיים מקומחות יוצרים כדור בצק
8 שמים נייר אפייה על משטח עבודה ומקמחים מעט את הנייר.
9 מניחים את הבצק על הנייר המקומח. מקמחים קלות גם למעלה ומרדדים לעובי של 1 ס"מ בידיים או במערוך.
10 חותכים עיגולים, בעזרת חותכן עגול בקוטר כ-7 ס"מ
11 עזרת חותכן עגול יותר קטן בקוטר 1 ס"מ חותכים את המרכז ומוציאים אותו כדי ליצור דונאט בצורת טבעת עם חור במרכז.
12 מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח, כך שעומק השמן יהיה כ-5 ס"מ. מחממים עד שהשמן חם. אם יש מדחום אפשר לבדוק שהשמן יגיע ל-180 מעלות צלזיוס
13 מניחים בעדינות את טבעות הבצק בשמן החם, 3-4 דונאטס בכל מחזור.
14 מטגנים אותם דקה מכל צד, או עד שיזהיבו יפה מכל צד.
15 נעזרים בכף מחוררת להפוך אותם וגם להוציא אותם.
16 כשהדונאטס מוכנים מוציאים אותם ומניחים על צלחת גדולה מרופדת במגבות נייר לספיגת עודף השמן.
17 מקשטים את הדונאטס ואוכלים!
אפשר לקשט את הדונאטס בשתי דרכים: רק לצפות אותן בציפויים עליונים בטעמים שונים או למלא אותם ואז גם לצפות אותן
1 ממיסים את מרכבי הגאנש
2 טובלים את החלק העליון בגאנש
3 מפזרים מעל סוכריות צבעוניות ו\או קוקוס
רות סירקיס
רות סירקיס

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות