עוגת קינמון בחושה עם אגוזים המכונה גם "עוגה לקפה" של רות סירקיס

המתכון הפופולרי והנוסטלגי של רות סירקיס מתוך ספרה "מטבח באהבה". עוגה פשוטה אך מלאה בתערובת של אגוזים, סוכר וקינמון שיוצרים ביחד שילוב מושלם של טעמים ומרקמים. העוגה הכי מושלמת שיש לצד הקפה!

1 דירוגים
3 תגובות
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 כוסות קמח
1 שקית אבקה אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
150 גרם חמאה רכה
1 1/4 כוס סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 גביע שמנת חמוצה
לתוספת ולקישוט:
100 דרם אגוזי מלך קצוצים גס
1 כפית קינמון
2 כפות סוכר
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה, הסודה לשתיה והמלח.
2 מקציפים במערבל את החמאה והסוכר לתערובת בהירה ואוורירית.
3 מוסיפים את הביצים ואת תמצית הוניל בהדרגה וממשיכים להקציף.
4 מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת השמנת החמוצה ומעבדים לתערובת חלקה.
5 מערבבים בקערה קטנה את האגוזים, הקינמון והסוכר.
6 משטחים מחצית מכמות הבצק בתבנית.
7 מפזרים על הבצק מחצית מכמות תערובת האגוזים.
8 ליצוק בעדינות (להיעזר בכף) את המחצית השניה של הבצק
9 ולפזר מעל את המחצית השניה של תערובת האגוזים.
10 לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, למשך של 35-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עד שהעוגה משחימה מעט.
11 לאכול לצד הקפה. בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    3 תגובות

    • 3

      קמח

       3 כוסות קמח נשמע לי הרבה מידי ודחוס מדי,לאיזה תבנית הכמויות??

       3 כוסות קמח נשמע לי הרבה מידי ודחוס מדי,לאיזה תבנית הכמויות??
      איריס says:
      • תבנית 22-24

        תבנית 22-24
        rotem says:
    • 2

      Keren.avra@gmail.com

      לגרסת פרווה- מה אפשר לשים במקום השמנת החמוצה?

      לגרסת פרווה- מה אפשר לשים במקום השמנת החמוצה?
      קרן מאיר says:
      • ניתן להמיר בכוס אחת של נוזלים כמו מים, מיץ תפוזים או חלב קוקוס.

        ניתן להמיר בכוס אחת של נוזלים כמו מים, מיץ תפוזים או חלב קוקוס.
        rotem says:
    • 1

      אין על המתכונים של רות סירקיס כהתחלתי לאפות רק נה

       

       
      בירקיס says: