לחם כפרי סומק וזיתים של תומר בלס

למה לקנות במכולת כשאפשר להכין בבית? לחם כפרי סומק וזיתים

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

550 ק”ג בשר כתף חתוך לקוביות גדולות
250 גר’ קמח רימצ’ינטה (כ – 2 כוסות)
200 גר’ מחמצת
500 מ"ל מים (כ – 2 כוסות )
80 זיתי קלמטה מגולענים קצוצים גס (כ 2 כפות)
30 גר’ תערובת מוכנה לתיבול לחם שום
0.75 כפית סומק
17 גר’ מלח ( בערך כף )
3 גר’ פלפל שחור גרוס (כחצי כפית )
לחם כפרי סומק וזיתים
צילום: יח"צ לחם כפרי סומק וזיתים

אופן הכנה

אופן הכנה
1 בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמחים, המחמצת, המים ומערבבים עד שהחומרים מתאחדים. כעבור דקה מוסיפים את המלח ולשים לעוד דקה. רואים שהכל בסדר ואם צריך קמח/מים/מלח מוסיפים. מעבירים למהירות גבוהה ל 8-10 דק’ (הרימצ’ינטה אוהב לישה ארוכה, לפתח את הגלוטן)
2 בקערת נירוסטה קטנה מערבבים את הזיתים, תערובת התיבול ללחם שום, הפלפל והסומק עם קצת קמח רימנצ’יטה על מנת שלא יוציאו את הבצק מאיזון בשל הנוזלים
3 בחצי דקת הלישה האחרונה מוסיפים את תערובת הזיתים שציפינו בקמח ולשים שתי דק’ נוספות במהירות איטית בעיקר עד להטמעתם
4 מרגישים ביד את הבצק שהוא טוב ונעים לנו ומפותח מספיק ומכסים במגבת לחה. משאירים את הבצק לתפיחה ללילה במקרר או 6-8 שעות בבית (תלוי בטמפרטורה בבית). בכל מקרה, התפיחה הראשונה צריכה להתבצע עד שהבצק כמעט הכפיל את נפחו
5 מחלקים ל- 2 חלקים ומעצבים לכיכרות אובליות
6 את הכיכרות המעוצבות מניחים על תבנית הפוכה ומפזרים בתחתית קמח סולת על מנת שלא ידבק
7 מניחים לתפיחה שנייה של עוד 3-4 שעות (טיפ: לוחצים לחיצה קטנה ואם הבצק חוזר חזרה הוא מוכן)
8 מחממים תנור למקסימום טמפרטורה (עם מגש ריק בתחתית ואבן שמוט לפחות 45 דק’) ובינתיים מקמחים את הכיכרות עם היד או עם מסננת דקה. חותמים חתימת אופים עם סכין דקה
9 דקה לפני הכנסת הלחם זורקים פנימה למגש בתחתית מס’ קוביות קרח ומחליקים את הכיכרות לתנור על האבן
10 מכניסים לאפייה ב- 220 מעלות. לאחר 15 דקות מנמיכים את התנור ל 200 מעלות ל 15 דקות ,ואז ל 20 דק’ אחרונות בחום של 170 מעלות עד שנקבל את הקליפה שאנחנו אוהבים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות