רוגלך שוקולד של מיקי שמו
איך מכינים רוגלך בקלות? מיקי שמו מדריך ומסביר איך להכין רוגלך, המאפה האהוב הקטן והטעים – המתכון המושלם לשישי בבוקר להכין לילדים שהם חוזרים מבית הספר מתוך "מיקי שמו אופה מהלב"
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
אופן הכנה
1. מכינים את הבצק: מערבלים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה למשך דקה.
2. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון, ומערבלים במשך כ – 2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים קוביות חמאה אחת – אחת עד שהן נבלעות בתערובת ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
4. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.
5. מפזרים על הבצק מעט קמח, מכסים במגבת לחה ומשהים מחוץ למקרר לחצי שעה בקיץ או כ-45 דקות בחורף.
6. מוציאים את הבצק מהקערה ולוחצים עליו בכפות הידיים, על מנת להוריד ממנו נפח. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
7. ממלאים, מעצבים ואופים: מרדדים את המלבן על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
8. מורחים את כל הבצק בממרח שוקולד, ומפזרים עוגיות וקורנפלור – רק על מחצית ממנו. מקפלים את מחצית הבצק ללא העוגיות על המחצית עם העוגיות לצורה של ספר.
9. חוצים את הבצק בעזרת סכין חד וחלק לשני מלבנים צרים, וחותכים כל מלבן ל- 15 משולשים.
10. מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לכיוון השפיץ, לקבלת צורה של קרואסון קטן.
11. מניחים את הרוגלך בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים של 3 ס”מ, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה בקיץ או כ-45 דקות בחורף.
12. מחממים תנור ל-180 מעלות.
13. מברישים בביצה, ואופים 20 – 15 דקות עד להזהבה קלה.
14. זורים אבקת סוכר או מברישים בסירופ סוכר כשהרוגלך חמימים.
אוכלים עוד באותו יום ולמחרת, או שומרים במקפיא ומחממים (נשמר בפריזר עד שבועיים בכלי אטום). ניתן גם להקפיא את הרוגלך עוד לפני האפיה ולשמור עד חמישה ימים במקפיא.