המבורגר מושחת של ראובן מייסלוס
מתכון להמבורגר מושחת, בתוספת בצל מקורמל, ביצי עין וצ'יפס של ראובן מייסלוס, שופט גרילסטאר ומאסטר בבשר
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק״ג מכסה אנטריקוט- רצוי 20%-30% שומן
1 כף מלח
1 כף פלפל
8 לחמניות המבורגר
ירקות פרוסים – עגבניות, חסה, מלפפון חמוץ
רטבים: רוטב סרירצ׳ה, קטשופ, מיונז, חרדל
לתוספות:
5 ביצים – לביצי עין
בצל מקורמל
צ׳יפס
אופן הכנה
הכנת הקציצות להמבורגר:
1 טוחנים את הבשר במטחנת בשר
2 מערבבים עם הבשר הטחון את המלח והפלפל ולשים עם כף היד היטב
3 מי שרוצה להוסיף עוד טעמים יכול להוסיף שום כתוש, בזיליקום קצוץ, או כל תבלין שאוהבים
4 מכדררים את הבשר הטחון לכדור במשקל 125 גרם (8 כדורים לק״ג בשר)
5 לוקחים כל כדור ומועכים עם כף היד עד לגודל קוטר שגדול במקצת מהלחמנייה (הקציצה מתכווצת בצלייה)
6 משטחים כמה שיותר באופן שווה בקציצה
7 -מי שרוצה יכול לעגל את ההמבורגר ידנית, או להשתמש במכשיר דחיסת המבורגרים לקבלת קציצה אחידה
8 מניחים במקרר ל 20 דקות לפחות שהבשר יתגבש
9 תקפיאו את ההמבורגרים שלא צליתם ופעם הבאה ישר למחבת
בישול ההמבורגר:
1 מחממים פלנצ'ה רשת הגריל לחום מקסימלי כ 10 דקות, ואז מנמיכים לאש בינונית/גבוהה (בערך 250 מעלות)
2 חוצים וצולים קלות את הלחמניות
3 צולים את הקציצות 2 דקות כל צד לקבלת מדיום, 3 דקות כל צד לקבלת עשוי היטב
4 בינתיים מורחים את המטבלים על הלחמניות ומסדרים את הירקות בשכבות בלי להתקמצן
5 מוציאים את הקציצות ישירות ללחמנייה ומוסיפים את התוספות מעל ביצת עין.
6 אפשר להגיש עם תפוצ'יפס ו/או סלט בצד, ורצוי עם כוס שתיה קרה (אצלי ברור שזה בירה)
הבירה שהכי תתאים להמבורגר: שקמה IPA- המרירות הכשותיות האופיינית של IPA איכותי תחתוך את השומניות המשחתת של ההמבורגר בעוד הגזים ירעננו את החך בין ביס לביס. *אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להימנע משתיה מופרזת *בשיתוף עם IBBLS