פאייה עוף של ראובן מייסלוס
מתכון לפאייה, תבשיל אורז ועוף של ראובן מייסלוס, שופט גרילסטאר ומאסטר בבשר
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק"ג רגלי עוף (פולקה)
ציר בקר/עוף
1 בצל
שום לפי טעם
1 גזר
1 גרם זעפרן
מלח, פלפל, שמן זית
1 כוס אורז לפאייה – עדיף אורז עגול שיתבשל אחיד, אבל אפשר בכל אורז אם אין בבית
3 כוסות מים
1 לימון
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
1 לימון
אופן הכנה
1 מחממים מחבת פאייה על הכיריים או גריל.
2 מערבבים את ציר הבקר, עם הזעפרן וכוס מים רותחים
3 קוצצים את הבצל, השום, והגזר
4 מטבלים את העוף במלח, פלפל, ושמן זית
5 צורבים את העוף על אש גבוהה משני הצדדים במחבת או בגריל כ- 8 דקות מכל צד עד שמשחים
6 מוציאים את העוף מהאש, ושמים במחבת את הירקות הקצוצים עם שמן זית, מלח ופלפל.
7 אחרי כמה דקות שהבצל מזהיב, מפזרים בצורה אחידה את האורז, ומעליו מניחים את העוף
8 מוסיפים לאורז את תערובת ציר הבקר והזעפרן, יחד עם עוד כוס מים, מוודאים שזה מכסה את האורז עד הסוף
9 נותנים להתבשל על אש גבוהה 20-30 דקות בלי לכסות
10 טיפ טוב לדעת שהאורז מוכן זה לחצות אותו באמצע, ולראות אם יש לו צבע שונה מבחוץ (שלא ישאר לבן בגרעין)
11 מוסיפים לימון, ומי שאוהב גם כוסברה קצוצה
הבירה שהכי תתאים לפאייה עוף: אינדיט דאם- הפירותיות העדינה של אינדיט דאם תיתן תיבול נוסף לפאייה ויחד תיצור שילוב "ספרדי" מנצח!! *אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להימנע משתיה מופרזת *בשיתוף עם IBBLS