רוזעלך נוטלה בטאבון אובן חיצוני נינג'ה
מתכון לרוזעלך נוטלה לפי טרנד הטיקטוק "עונת הרוזלך והריכולים", עם הטאבון אובן חיצוני של נינג'ה תגיעו לתוצאה הכי קרובה לרוזלך המקוריים
קרדיט: חיה טבואדה
זמן הכנה
25 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
25 דק׳ (פלוס זמני התפחה)
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
3 ו- ¾כוסות קמח לבן או קמח פיצה
1 ו- ½ כוסות מים, עדיף פושרים
8 גרם שמרים
45 גרם שמן זית
כף שטוחה מלח
7 ½ גרם סוכר
למילוי – צנצנת נוטלה או ממרח אחר שאתם מעדיפים (אפשר גם להשתמש בלוטוס, שוקולד לבן, פיסטוק או כל מה שבא לכם)
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
1 שמים בקערה את הקמח והמלח, מערבבים לפיזור שווה של המלח. מוסיפים את שאר המצרכים ולשים היטב עד שהמתקבל בצק אחיד, חלק וגמיש ויוצרים ממנו כדור.
2 שמים בקערה נקייה מעט שמן זית, מניחים את כדור הבצק ועוטפים אותו היטב בשמן הזית. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כשעתיים, ועד 24 שעות.
3 לאחר התפחה מוציאים את הבצק מהקערה (אחרי לישה קצרה להורדת האויר בבצק) מרדדים על משטח מקומח היטב (למניעת הדבקה בשלב הגלגול) את הבצק לעובי של 0.5-1 ס״מ (בהתאם לעובי המועדף עליכם, אני בחרתי לרדד דק כדי לקבל רוזעלך עם המון שכבות.
4 בשלב זה מומלץ להדליק את הטאבון כדי שיבצע את שלב החימום המקדים בזמן שאנחנו מסיימים עם הרוזעלך.
5 מדליקים את הטאבון במצב ״אפיה״, חום של 240 מעלות למשך כ- 20 דק׳ (מומלץ לא להסתמך רק על הזמן ולוודא את מצב הרוזעלך כדי האפייה ובמידת הורך להוציא מעט לפני הזמן).
6 בינתיים (עד שהטאבון מתחמם) נמרח על הבצק שרידדנו את ממרח הנוטלה, במריחה אחידה ועל כל הבצק. נגלגל את הבצק ונחתוך את הגליל לפרוסות בהתאם לגודל הרוזעלך שנרצה (אנחנו בחרנו בחתיכות בגודל 2-2.5 ס״מ). מסדרים את הרוזעלך על תבנית האפיה (מגיעה יחד עם הטאבון) עליה מומלץ לסדר נייר אפיה.
7 כאשר הטאבון מגיע לחום הדרוש (ופעולת ה- pre הסתיימה) מכניסים את תבנית הרוזעלך לטאבון. כאמור, מומלץ לבדוק מדי כמה דק את מצב הרוזעלך ולוודא שלא נאפה מדי ואפשר גם לסובב את התבנית באמצע האפיה כדי שהאפייה תהיה אחידה.
8 כאשר הרוזעלך מוכנים (גוון הבצק צריך להישאר בהיר, הבצק לא מקבל גוון זהוב כמו בלחמים או מאפים אחרים), מוציאים, ומניחים להם להצטננן מעט (מומלץ להגיש חמים). מפזרים מעט אבקת סוכר, ובתאבון.