הנסיכה שאהבה פודינג

לאכול כמו מלך זה לא מה שחשבתם.

מי מאיתנו לא חלם לשבת לארוחת ערב אצל משפחת המלוכה, להניח על בירכיו את מפית המשי, ללגום יין איכותי מכוס הקריסטל, לטעום מוצרים שלא קיימים בסופר המקומי שלכם ולנסות לנחש באיזה מזלג להשתמש.

דיאנה, הנסיכה מויילס, הייתה אשתו הראשונה של צ'ארלס אשר היה הנסיך מויילס  עד לגירושיהם ב-1996 , היא נחשבה כאחת הנשים האהובות ביותר מבין משפחת המלוכה.

אך מה הפך את דיאנה לכל כך קורנת? האם זאת הייתה הגישה החברותית והמנומסת שלה? חוש האופנה המפותח? או האוכל המלכותי והטעים אשר הזין את הגוף והנפש שלה!

לכבוד יום הולדתה ה 60 שנהסיכה הייתה אמורה לחגוג, הכנו לכם טעימה קטנה משולחנה של דיאנה והאוכל שגרם לה לחייך.

ההפתעה הגמורה הייתה שהנסיכה בכלל לא אכלה כיד המלך, ההפך הוא הנכון, היא הייתה אוכלת בצניעות רבה, מאכליה האהובים הינם פשוטים במהותם ומרכיביהם, מפודינג העשוי מלחם וחמאה עד לעוף מכובס וממולאים, כן כן, אותם הממולאים עם האורז והבשר שאנחנו אוכלים במהלך השבוע.

במהלך השבוע דיאנה נהגה לאכול בריא, ללא בשר אדום ופירות ים, אז מה היא כן אכלה במהלך השבוע? קבלו רשימה של התזונה המלכותית:

  • פלפל ממולא באורז ובשר טחון.
  • מוס עגבניות השוחה בשמן זית.
  • צלעות טלה עם קראסט קריספי (לאירועים מיוחדים).
  • עוף מכובס על סלט עלים.
  • סלט בריאות עם תפוחי עץ.
  • פודינג לחם וחמאה.

ואם גם אתם רוצים להנות מקינוח מלכותי, הכנו לכם מתכון מארץ האגדות:

פודינג לחם וחמאה

2 ביצים גדולות, טמפרטורת החדר

2 כוסות חלב

1/4 כוס חמאה, קוביות

3/4 כוס סוכר

1/4 כפית מלח

1 כפית קינמון טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית תמצית וניל

5 כוסות קוביות לחם רכות (כ 9 פרוסות)

1/2 כוס צימוקים, לא חובה אך רצוי

לרוטב הווניל :

1/3 כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

1/4 כפית מלח

1 כוס מים קרים

3 כפות חמאה

2 כפיות תמצית וניל

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

אופו ההכנה –

1 ) בקערה גדולה מקציפים קלות את הביצים יחד עם הסוכר, מלח, תבלינים ווניל . משלבים את החלב ,חמאה ומערבבים.

2) מוסיפים את קוביות הלחם והצימוקים, מערבבים בעדינות.

3) יוצקים לתוך. תבנית אפייה משומנת . אופים בטמפרטורה של 160 מעלות כ- 40-45 דקות.

בינתייםמכינים את הרוטב.

4) שלבו את הסוכר, הקורנפלור והמלח בסיר. מערבבים מים עד לקבלת תערובת חלקה.

5)  מביאים לרתיחה על אש בינונית, מבשלים ומערבבים עד להסמכה, כ -2 דקות.

6) מסירים מהאש. מערבבים פנימה את החמאה, הווניל ואגוז המוסקט.

שופכים את הרוטב על הלחם ברגע שהוא יוצא מהתנור.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות