פילה סלמון ברוטב סילאן והדרים – מתכון בריא לראש השנה

שנה אחר שנה אותו הדבר… התייבשתם כבר עם מנת הדג הקבועה בסעודת ערב ראש השנה? קבלו מתכון בריאות אקזוטי ומרענן למנת הדג המסורתית

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

רכיבים (ל- 5 מנות)
5 יחידות פילה סלמון טרי, 180 גרם ליחידה
שמן זית
מלח גס ופלפל גרוס
150 מ”ל סילאן תמרים
150 מ”ל מיץ תפוזים טבעי
פילטים של תפוז (משני תפוזים)
אופן הכנה
פילה סלמון
1 משמנים תבנית אפיה במעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס.
2 מניחים מעל את נתחי הסלמון.
3 מערבבים את הסילאן ומיץ התפוזים לרוטב אחיד ומורחים בו את נתחי הסלמון. משרים כשעה
4 מחממים תנור ל- 180 מעלות וצולים את הדג כ- 8 – 10 דקות.
5 מניחים על כל צלחת הגשה נתח סלמון אחד, יוצקים מעט רוטב סילאן שנשאר ומגישים לצד פילטים של תפוז.
6 המלצת השף – רצוי להגיש עם שעועית ירוקה ופרוסות תפוח אדמה אפויות.

צילום תמונה ראשית: חיים דיין

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות