בייגל רומני של מיקי שמו – פרעצל קל להכנה

בייגל רומני או כמו שאומרים פרעצל מושלם שכולם אוהבים לאכול והפעם המתכון קל להכנה שתוכלו להכין בקלות מתוך "טעם של פעם"

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
פרווה

מתכון שהולך טוב עם בירה לאגר 🍺

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים לכ-12 בייגל:
1 ק”ג קמח שמרים
20 גרם מלח
520 מ”ל מים
20 מ”ל שמן
לציפוי בסירופ סוכר:
5 כוסות מים
1 כף אבקת סודה לשתייה
2 כפות סוכר דמררה
לציפוי בביצה:
1 ביצה טרופה
אופן הכנה
1 מכינים את הבצק: מכניסים קמח שמרים , מים ושמן לקערת מיקסר עם וו לישה כ-2 דקות במהירות איטית. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים עוד כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים מלח ולשים עוד כדקה.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים כשעה עד להכפלת הנפח.
3 מעצבים, מתפיחים שוב ואופים: מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל-12חלקים שווים במשקל 85 גרם כל אחד. מכסים במגבת לחה ומשהים כ-15 דקות.
4 מגלגלים כל חלק לגליל באורך 25 ס”מ, סוגרים לבייגל ומהדקים את נקודת החיבור.
5 מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
6 מחממים תנור ל-220 מעלות
7 טובלים את הבייגלים בסירופ סוכר או מברישים את הבייגלים בביצה ומפזרים מלח גס.
8 אופים כ-15 דקות עד הזהבה עמוקה
9 מגישים חמים או מאחסנים בכלי אטום במקפיא עד שבועיים. להפשרה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.
גיוון:
1 במקום מלח גס מצפים את הבייגל בשומשום, פרג, שיבולת שועל או סובין.
טיפ
1 לאחר החלוקה של הבצק ליחידות נותנים לו לנוח כרבע שעה כדי שיהיה נוח לגלגול ועיצוב.
בייגל רומני של מיקי שמו – פרעצל קל להכנה
בייגל רומני של מיקי שמו – פרעצל קל להכנה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות