בייגל רומני של מיקי שמו – פרעצל קל להכנה

בייגל רומני או כמו שאומרים פרעצל מושלם שכולם אוהבים לאכול והפעם המתכון קל להכנה שתוכלו להכין בקלות מתוך "טעם של פעם"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים לכ-12 בייגל:
1 ק”ג קמח שמרים
20 גרם מלח
520 מ”ל מים
20 מ”ל שמן
לציפוי בסירופ סוכר:
5 כוסות מים
1 כף אבקת סודה לשתייה
2 כפות סוכר דמררה
לציפוי בביצה:
1 ביצה טרופה
אופן הכנה
1 מכינים את הבצק: מכניסים קמח שמרים , מים ושמן לקערת מיקסר עם וו לישה כ-2 דקות במהירות איטית. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים עוד כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים מלח ולשים עוד כדקה.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים כשעה עד להכפלת הנפח.
3 מעצבים, מתפיחים שוב ואופים: מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל-12חלקים שווים במשקל 85 גרם כל אחד. מכסים במגבת לחה ומשהים כ-15 דקות.
4 מגלגלים כל חלק לגליל באורך 25 ס”מ, סוגרים לבייגל ומהדקים את נקודת החיבור.
5 מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
6 מחממים תנור ל-220 מעלות
7 טובלים את הבייגלים בסירופ סוכר או מברישים את הבייגלים בביצה ומפזרים מלח גס.
8 אופים כ-15 דקות עד הזהבה עמוקה
9 מגישים חמים או מאחסנים בכלי אטום במקפיא עד שבועיים. להפשרה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.
גיוון:
1 במקום מלח גס מצפים את הבייגל בשומשום, פרג, שיבולת שועל או סובין.
טיפ
1 לאחר החלוקה של הבצק ליחידות נותנים לו לנוח כרבע שעה כדי שיהיה נוח לגלגול ועיצוב.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות