חייבים לנסות את זה בבית: לחמניות כשרות לפסח של אירמה קזר

פסח הגיע ואצלנו במשפחה מדובר בחגיגת לחמניות! הפעם כמו בכל שנה, לביא (הבן שלי) לוקח איתו לחמניות לחברים שלו לסופ"ש. המשפחה נהנית, החברים נהנים ובעתם למה שגם אתם לא תהנו מהלחמניות המנצחות האלה? אז הנה, בתאבון.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 כוסות קמח מצה
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
0.5 כוס שמן
3 כוסות מים רותחים ישירות מהקומקום
8 ביצים
צילום: אירמה קזר, שלבי הכנה של לחמניות כשרות לפסח
צילום: אירמה קזר, שלבי הכנה של לחמניות כשרות לפסח
צילום: אירמה קזר, שלבי הכנה של לחמניות כשרות לפסח
אופן הכנה
1 מחממים את התנור ל – 170 – 165 מעלות.
2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את קמח המצה, הסוכר והמלח.
3 במקביל, מכינים 1/2 כוס שמן ומרתיחים מים בקומקום, חשוב לא להמתין עם המים הרותחים ולמזוג אותם ישר לתוך קערת המיקסר ולערבב. (ישנם מתכונים שמרתיחים מים ושמן….הנה מתכון מבלי להרתיח ביחד, שעובד נפלא!)
4 ממשיכים לערבב עד שהקערה מתקררת (לא חמה) ומתחילים להוסיף ביצה אחר ביצה בהדרגה (אני טורפת במעט את הביצה עם מזלג לפני כל הוספה).
5 בסיום הוספת כל הביצים יש לערבב עוד כדקה (לוודא שאין על הדפנות שאריות בצק עם ביצה).
6 בסיום הערבוב, מכינים קערת קטנה עם שמן ליצירת הלחמניות.
7 מרטיבים את הידיים במעט שמן ומכינים כדורים ממסת הבצק בגודל של כדור טניס (20 – 18 כדורים).
8 בסיום הכנת הכדורים יוצרים לחמניה מאורכת / עגולה או כל צורה שרוצים.
9 אם רוצים ניתן גם לזלף עם צנטר מס’ 14-15.
10 מכניסים לאפיה בתנור למשך 45 – 35 דקות.
11 אין לפתוח את התנור במהלך האפיה – יש להתנהג אליו כמו אל פחזניה! (ניתן לפתוח רק אחרי 35 דקות ויותר לא לפני!).

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות