רולדת תמרים

מתכון למגולגלות תמרים פרווה מבצק פריך ממולאות במלית תמרים ופקאנים, מושלמות ליד הקפה

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
200 גרם תחליף חמאה (למשל נטורינה) רך
1/2 כוס שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
2 חלמונים גדולים
קורט מלח
3 כוסות קמח (עדיף קמח עוגיות)
למילוי:
חבילת תמרים בוואקום
1/2 כוס מים
קורט מלח
1 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
קורט ציפורן
1/2 כפית הל טחון
50 גרם שמן קוקוס
לפיזור: 100 גרם פקאנים לא קלויים קצוצים גס
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-160 מעלות
2 מתחילים עם הבצק: מכניסים לקערה חמאה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר, חלמונים ומלח ולשים עם הידיים
3 מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד
4 חשוב לא לעבד יותר מידי את הבצק, רק עד שנוצר בצק אחיד
5 מכינים את המלית: מחממים במיקרוגל תמרים ומים – בערך 1/2 דקה. מערבבים למחית חלקה. מוסיפים תבלינים וחמאה ומערבבים היטב למשחה חלקה.
6 מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל3 חלקים שווים
7 מרדדים כל חלק עד לקבלת עלה דק מורחים שליש מכמות המלית על כל שטח הבצק, מפזרים אגוזים קצוצים ומגלגלים לרולדה הדוקה
8 חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק ושמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
9 חותכים עם סכין לעוגיות אבל לא עד הסוף אלא רק חצי מגובה העוגייה
10 אופים 20-25 דקות, עד להזהבה עדינה של העוגיות
11 מוציאים מהתנור ומצננים. רק כאשר העוגיות קרות לחלוטין חותכים את העוגיות לפי החיתוכים שכבר חתכנו, מפזרים אבקת סוכר ומגישים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות