עוגת רוגלך מבולגנת של קרן אגם

וואו! עוגת הרוגלך הזו של קרן אגם תשאיר את האורחים שלכם בהלם! עוגת שוקולד-שקדים שמרים הכי טעימה שאכלנו חד משמעית – מתכון מתוך "קרן אגם אופה מהבית"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לעוגה אחת בתבנית עגולה 26 ס"מ
500 גרם (3.5 כוסות) קמח מניטובה לבן
כף שמרים יבשים
65 גרם (כ-5 כפות) סוכר לבן
2 ביצים גדולות
120 גר' חמאה רכה
200 מ"ל גבינת ריקוטה פרסקה
0.5 כפית מלח
למלית שוקולד שקדים:
100 גר פצפוצי שוקולד מריר 56-60%
100 גר' חמאה
60 גר׳ (6 כפות) אבקת סוכר
2 כפות שטוחות קקאו
100 גר׳ שקדים טחונים לאבקה (אבקת שקדים) מימונס
לציפוי:
ביצה טרופה
לזיגוג:
1/3 כוס סוכר לבן
1/3 כוס מים
אופן הכנה
לבצק:
1 לקערת המיקסר מנפים את קמח ומוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט
2 במהירות איטית מוסיפים סוכר, ביצים, חמאה מלח ולבסוף גבינת ריקוטה
3 לשים כ 8-10 דק' עד שמתקבל בצק גמיש וחלק
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת
5 מניחים להתפחה לילה במקרר או כשעתיים בטמפרטורת החדר
למלית השוקולד:
1 בקערה חסינת חום, על קלחת (בן מארי) ממיסים שוקולד מריר ומערבבים
2 בקערה מערבבים בעזרת לקקן חמאה רכה עם אבקת הסוכר, השקדים והקקאו, מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב
3 מצננים עדיף במקרר או במקום קריר
4 לאחר שהבצק תפח, מוציאים ממנו את האוויר, ומעבירים למשטח מקומח
5 מרדדים עם מערוך את הבצק לעלה ארוך ודק
6 מורחים את המילוי על פני הבצק בעזרת ספצ'ולה או כף
7 מחלקים אותו באמצע לאורכו לשניים (הכי טוב בעזרת גלגלת פיצה) וחותכים למשולשים
8 מגלגלים משולש מהחלק הרחב לחלק הצק עד שנוצר רוגלך
9 מניחים בתבנית עגולה 26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
10 מניחים להתפחה כ 25 דק
11 מחממים תנור ל 180 מעלות
12 מברישים עם מברשת סיליקון את הרוגלך בביצה טרופה
13 אופים כ 30-35 דק' עד לקבלת מאפה שחום
לסירופ סוכר:
1 בסיר קטן/פינג'ן מביאים לרתיחה סוכר ומים
2 מורידים את האש לרתיחה עדינה וממשיכים לבשל כ 10 דק' נוספות עד שמתקבל סירופ
3 מברישים את הרוגלעך בסירופ סוכר עם המון נדיבות מיד כשיוצאים מהתנור
עוגת רוגלך של קרן אגם
עוגת רוגלך של קרן אגם

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות