עוגת רוגלך מבולגנת של קרן אגם
וואו! עוגת הרוגלך הזו של קרן אגם תשאיר את האורחים שלכם בהלם! עוגת שוקולד-שקדים שמרים הכי טעימה שאכלנו חד משמעית – מתכון מתוך "קרן אגם אופה מהבית"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לעוגה אחת בתבנית עגולה 26 ס"מ
500 גרם (3.5 כוסות) קמח מניטובה לבן
כף שמרים יבשים
65 גרם (כ-5 כפות) סוכר לבן
2 ביצים גדולות
120 גר' חמאה רכה
200 מ"ל גבינת ריקוטה פרסקה
0.5 כפית מלח
למלית שוקולד שקדים:
100 גר פצפוצי שוקולד מריר 56-60%
100 גר' חמאה
60 גר׳ (6 כפות) אבקת סוכר
2 כפות שטוחות קקאו
100 גר׳ שקדים טחונים לאבקה (אבקת שקדים) מימונס
לציפוי:
ביצה טרופה
לזיגוג:
1/3 כוס סוכר לבן
1/3 כוס מים
אופן הכנה
לבצק:
1 לקערת המיקסר מנפים את קמח ומוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט
2 במהירות איטית מוסיפים סוכר, ביצים, חמאה מלח ולבסוף גבינת ריקוטה
3 לשים כ 8-10 דק' עד שמתקבל בצק גמיש וחלק
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת
5 מניחים להתפחה לילה במקרר או כשעתיים בטמפרטורת החדר
למלית השוקולד:
1 בקערה חסינת חום, על קלחת (בן מארי) ממיסים שוקולד מריר ומערבבים
2 בקערה מערבבים בעזרת לקקן חמאה רכה עם אבקת הסוכר, השקדים והקקאו, מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב
3 מצננים עדיף במקרר או במקום קריר
4 לאחר שהבצק תפח, מוציאים ממנו את האוויר, ומעבירים למשטח מקומח
5 מרדדים עם מערוך את הבצק לעלה ארוך ודק
6 מורחים את המילוי על פני הבצק בעזרת ספצ'ולה או כף
7 מחלקים אותו באמצע לאורכו לשניים (הכי טוב בעזרת גלגלת פיצה) וחותכים למשולשים
8 מגלגלים משולש מהחלק הרחב לחלק הצק עד שנוצר רוגלך
9 מניחים בתבנית עגולה 26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
10 מניחים להתפחה כ 25 דק
11 מחממים תנור ל 180 מעלות
12 מברישים עם מברשת סיליקון את הרוגלך בביצה טרופה
13 אופים כ 30-35 דק' עד לקבלת מאפה שחום
לסירופ סוכר:
1 בסיר קטן/פינג'ן מביאים לרתיחה סוכר ומים
2 מורידים את האש לרתיחה עדינה וממשיכים לבשל כ 10 דק' נוספות עד שמתקבל סירופ
3 מברישים את הרוגלעך בסירופ סוכר עם המון נדיבות מיד כשיוצאים מהתנור