צלי כתף פטריות וערמונים

מנה חגיגית של צלי כתף בתוספת פטריות וערמונים של הבשלנית יפה ימין

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לצלי:
2 ק"ג בשר בקר,צלי כתף מס' 5
3 עלי דפנה
1 כפית כורכום
6 גרגרי פלפל אנגלי
לתבשיל פטריות וערמונים:
3 כפות שמן קנולה
2 סלסלות פטריות שמפיניון שלמות/חצויות תלוי בגודל
כף סוכר חום
2 בצלים בינוניים פרוסים דק
2 שקיות ערמונים בוואקום
3 גבעולי כרפס קצוצים
כף פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כורכום
כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
כף מלח
מקל קינמון
מתוך הבלוג "במטבח עם יפצ'וק"
אופן הכנה
1 מתחילים בבישול הנתח מראש: יום לפני קושרים את הנתח עם חוט קשירה בכדי שהבשר ישמור על צורתו לאחר הבישול. מניחים בסיר ומכסים במים. מבשלים את נתח הבשר בשלמותו עם 6 גרגרי פלפל אנגלי, 3 עלי דפנה, מעט כורכום, פלפל שחור עד לריכוך(שעתיים לפחות), מצננים מסננים ושומרים את הנוזלים. מעבירים את הבשר המבושל לשקית סוגרים היטב מכניסים ללילה למקרר.
2 מוציאים מן המקרר ופורסים את הבשר לפרוסות של 1 ס"מ. מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה ,מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן עוד שלוש דקות עד להמסת הסוכר, מוסיפים פטריות מקפיצים 5 דקות.
3 מוסיפים שתי כוסות מהנוזלים שבישלנו את הבשר ומביאים לרתיחה, מוסיפים כורכום, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וחריפה, כרפס ומקל קינמון מערבבים ומניחים מעל את פרוסות הבשר.
4 מבשלים כשעה על להבה נמוכה, מוסיפים את הערמונים, מתקנים תיבול ומבשלים עוד רבע שעה עד שרוב הנוזלים מתאדים ונשאר רוטב סמיך.

לאינסגרם של יפה ימין – במטבח עם יפצ'וק

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות