צלי בקר בתנור עם תפוחי אדמה
מתכון מושלם לצלי בקר בתנור עם תפוחי אדמה
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
5 שעות
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 קילו בשר בקר לצלי חתוך לקוביות
2 בצלים לבנים קצוצים
8 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס
6 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
3 כפות שמן זית
7 שיני שום קצוצות
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפי פלפל שחור
2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח גס
כפית וחצי סילאן
אופן הכנה
1 מחממים מראש תנור בחום של 170 מעלות.
2 מניחים בתבנית אפייה עם מכסה את קוביות הבשר ומוסיפים פלפל ומלח.
3 מטגנים במחבת גדולה עם שמן זית את בצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את התבלינים ובסוף את שיני השום הקצוצות.
4 מערבבים בקערית את המים, הסילאן והמלח הגס.
5 שמים בתבנית עם הבשר את הבצל והשום המטוגנים, תפוחי האדמה, הגזרים והרוטב, מכסים ומכניסים לתנור לשעתיים.
6 כעבור שעתיים הופכים את הנתחים, אם יש הצורך מוזגים פנימה עוד מים, מכסים את התבנים ומחזירים לתנור לשעתיים נוספות.
7 בתום השעתיים מורידים את המכסה מהתבנית ומשחימים את קוביות הצלי ב230 מעלות במשך כחצי שעה ומגישים..