צלי בקר בתנור עם תפוחי אדמה

מתכון מושלם לצלי בקר בתנור עם תפוחי אדמה

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
5 שעות
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 קילו בשר בקר לצלי חתוך לקוביות
2 בצלים לבנים קצוצים
8 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס
6 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
3 כפות שמן זית
7 שיני שום קצוצות
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפי פלפל שחור
2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח גס
כפית וחצי סילאן
אופן הכנה
1 מחממים מראש תנור בחום של 170 מעלות.
2 מניחים בתבנית אפייה עם מכסה את קוביות הבשר ומוסיפים פלפל ומלח.
3 מטגנים במחבת גדולה עם שמן זית את בצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את התבלינים ובסוף את שיני השום הקצוצות.
4 מערבבים בקערית את המים, הסילאן והמלח הגס.
5 שמים בתבנית עם הבשר את הבצל והשום המטוגנים, תפוחי האדמה, הגזרים והרוטב, מכסים ומכניסים לתנור לשעתיים.
6 כעבור שעתיים הופכים את הנתחים, אם יש הצורך מוזגים פנימה עוד מים, מכסים את התבנים ומחזירים לתנור לשעתיים נוספות.
7 בתום השעתיים מורידים את המכסה מהתבנית ומשחימים את קוביות הצלי ב230 מעלות במשך כחצי שעה ומגישים..

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות