כתף עגל בציר וערמונים של אבי ביטון

המתכון שיככב על כל שולחן בארוחה חגיגית: כתף בקר בציר עגל וערמונים של אבי ביטון. מתוך התוכנית: "פשוט לבשל"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

½ כוס שמן זית
2 ק”ג כתף בקר (רצוי עגל)
מלח
1 כף רסק עגבניות
פלפל שחור גרוס
3 גזרים חתוכים גס
2 בצלים חתוכים לרבעים
10 שיני שום חצויות
1 שורש סלרי חתוך גס
1 שורש פטרוזיליה חתוך גס
1 צרור עלי פטרוזיליה
2 כוסות מים
200 גרם ערמונים קלופים בוואקום
12 בצלים קטנים
2 כפות סילאן

כתף עגל בערמונים של אבי ביטון
כתף עגל בערמונים של אבי ביטון. צילום: שניר (סופגי) גואטה
אופן הכנה
1 מחממים שמן זית בסיר כבד ורחב שיכול להיכנס לתנור, מתבלים את הבקר במלח בנדיבות וצורבים את הבשר מכל הצדדים עד שהוא משחים.
2 חותכים את הגזרים, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, הבצלים, עלי פטרוזיליה והשום ומוסיפים לסיר.
3 מוסיפים מלח, פלפל, רסק עגבניות, סילאן, מים (עד לכיסוי הנתח) ומביאים לרתיחה.
4 מנמיכים את האש, מכסים וממשיכים לבשל לפחות שעתיים.
5 מקררים את הנתח לאחר הבישול ושומרים את מי הבישול.
6 פורסים את הנתח לאחר שהתקרר, לפרוסות דקות.
7 מניחים את הפרוסות בסיר/תבנית רחב/ה, מוסיפים ערמונים ואת הציר שנותר ממי הבישול.
8 מכניסים את התבנית/ סיר לתנור שחומם מראש ל – 250 מעלות למשך 20 דקות.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: