נודי – כדורי ניוקי ריקוטה של אבי ביטון

ניוקי מריקוטה ותרד מתוך התוכנית "פשוט לבשל" עם אבי ביטון

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לניוקי:
400 גרם גבינת ריקוטה
700 גרם תרד טרי ללא הגבעולים העבים
מלח
קורט אגוז מוסקט
50 גרם גבינת פרמזן או פקורינו
1 ביצה טרופה
1 כוס קמח
לרוטב:
מעט שמן זית לטיגון
100 גרם חמאה
4 – 3 עלי מרווה
מלח
פלפל שחור גרוס
 ניוקי מריקוטה ותרד של אבי ביטון.
מתכון לנודי – ניוקי מריקוטה ותרד של אבי ביטון. צילום: שניר (סופגי) גואטה
אופן הכנה
הכנת הניוקי:
1 חולטים תרד: מרתיחים מים בסיר, שמים את התרד במסננת וחולטים אותו למשך 2 דקות.
2 לקערה מכניסים ריקוטה, אגוז מוסקט, מלח, ביצה ומערבבים היטב.
3 מוסיפים לתערובת את הפרמזן המגורר.
4 מוסיפים קמח לתערובת שהופכת לבצק.
5 סוחטים את התרד ושומרים את המים בצד.
6 קוצצים את התרד על קרש חיתוך.
7 מוסיפים את התרד לבצק.
8 מקמחים את משטח העבודה ויוצרים גליל מהבצק.
9 חותכים את הגליל לפרוסות/ חתיכות ניוקי.
10 מבשלים את הניוקי במי הבישול של התרד במשך 3 -4 דקוץ, אחרי שהם צפים, מחכים עוד דקה ואז מוציאים. (סה”כ כ- 5 דקות בישול).
11 מוציאים את הניוקי ומניחים על גבי נייר סופג.
הכנת הרוטב:
1 שמים מעט שמן זית במחבת, מניחים את הניוקי, ממליחים ומוסיפים חצי כוס ממי הבישול של הניוקי.
2 מוסיפים חמאה אחרי שמכניסים את נוזלי הבישול.
3 מוסיפים מרווה ומערבבים בעדינות.
4 מגררים פרמזן מלמעלה.
נודי - ניוקי מריקוטה של אבי ביטון.
נודי – ניוקי מריקוטה של אבי ביטון. צילום: שניר (סופגי) גואטה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: