אורז חגיגי עם כל טוב של עינב חקון

מנה לארוחה חגיגית של אורז עם צנוברים וירקות שנשארו במקרר, מתכון של עינב חקון התורם לצמצום בזבוז מזון

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כוס וחצי אורז יסמין
3 תפוחי אדמה
חצי כוס אפונה
חצי כוס פולים
חצי כוס כרובית קצוצה
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצים
חופן שמיר קצוץ דק
רבע כוס שמן זית
כף מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום
אופן הכנה
1 מבשלים תפוחי אדמה עד ריכוך קל. פורסים לפרוסות דקות. חצי ס״מ
2 מבשלים את האורז במים רותחים 7 דקות כמו פסטה. מעבירים למסננת.
3 מחממים סיר נון סטיק עם שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה. מוסיפים את השום ומטגנים מעט יחד.מוסיפים את שאר המצרכים פרט לתפוחי האדמה.
4 מבשלים יחד 3-4 דקות, אין צורך להוסיף נוזלים.
5 ומעבירים לקערה יחד עם האורז. מערבבים היטב.
6 באותו הסיר מוסיפים מעט שמן זית ואת פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר.
7 מטגנים עד השחמה ומוסיפים מעל את האורז.
8 מוסיפים כוס מים, מכסים בנייר אפייה ומעל המכסה. מבשלים 25 דקות על אש נמוכה ומכבים
9 מניחים 15 דקות להצטננות והופכים לצלחת הגשה. בתיאבון

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם