אורז ופרגיות עם שקדים של לאון אלקלעי

פרגיות עם אורז מטוגן, שקדים ופירות יבשים מתוך התכנית "מתוק או מלוח" עם הקונדיטור מיקי שמו והשף לאון ״אלדנטה״ אלקלעי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 כוס אורז בסמטי
פאם
מלח
2 כוסות מים חמים
100 גרם בצל לבן קצוץ
בהרט לפי הטעם
רבע כפית קנמון
200 גרם פרגית חתוכות לקוביות בגודל 2 ס״מ
2 כפות צימוקים שחורים ולבנים
משמשים מיובשים
3 כפות גדושות שקדים פרוסים
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה
הכנת האורז:
1 יממה קודם מבשלים את האורז בסיר שטוח עם מכסה תואם.
2 מטגנים את האורז על להבה בינונית עד לשינויי צבע קל ומוסיפים מלח ומים וחמים.
3 מבשלים עד שהמים מגיעים לגבה האורז, מכסים, מעבירים ללהבה קטנה במצב נמוך ומבשלים 20 דקות.
4 מכבים את האש וממתינים 15 דקות.
5 מסירים את המכסה, מערבבים בעזרת כף עץ ומכסים ל- 5 דקות נוספות, מצננים ומעבירים לכלי פלסטיק ולמקרר.
הכנת הפרגיות:
1 חותכים את המשמשים לקביות קטנות בגודל צימוקים.
2 קולים את השקדים במחבת, על יבש ומעבירים אותם למשטח קר לפני שהם נשרפים.
3 מטגנים את הבצל עם שמן במחבת גדולה.
4 מוסיפים את העוף ומקפיצים עד שכולו בהיר.
5 מתבלים בבהרט, קנמון, פלפל ומלח לפי הטעם.
6 מוסיפים את האורז הקר ומפוררים בעזרת כף עץ.
7 מקפיצים עד שהכל חם.
8 מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים.
9 מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שקדים ביד נדיבה.
אורז ופרגיות עם שקדים
צילום: איתיאל ציון, אורז ופרגיות עם שקדים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות