אורז לסושי
מתכון לאורז סושי, אורז עגול ודביק שמשתמשים בו לרולים של סושי כי הוא נוח לעבודה ולגילגול
זמן הכנה
5 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
כשר
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 כוסות אורז עגול לסושי
3 כוסות מים
1/2 כוס חומץ אורז
1 כף שמן קנולה
1/4 כוס סוכר לבן
1 כפית מלח
אופן הכנה
1 מסננים את האורז ושוטפים במים 2-3 פעמים, עד שהמים שיוצאים שקופים
2 שופכים 3 כוסות מים בסיר ומביאים לרתיחה
3 מוסיפים את האורז, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כ 20 דקות
4 אם האורז מוכן ורך, מכסים את האש – אם לא משאירים על האש לעוד כמה דקות
5 מצננים את האורש לטמפ' החדר
6 בסיר קטן נפרד מערבבים חומץ עם שמן, סוכר ומלח, מחממים על אש בינונית עד שהסוכר מתמוסס
7 מצננים מעט ומוסיפים לסיר האורז תוך כדי ערבוב, עד שהאורז סופג את כל הנוזלים
8 מצננים והאורז מוכן לעבודה