ריזוטו פטריות ויין אדום של לאון אלקלעי

לאון אלקלעי מכין ריזוטו ברוטב יין נביולו כמו במסעדות בעזרת מתכון שיאפשר גם לכם ליהנות מכל הטוב הזה

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

40 גרם פטריות פורצ’יני יבשות
1 כף שמן זית
1 כף חמאה
2 בצלי שאלוט
2 שיני שום
100 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
2 כוסות אורז ארבוריו
0.75 כוסות יין אדום
0.5 כפית טימין טרי
1 קורט רוזמרין יבש טחון
0.5 כפית בזיליקום יבש
6 כוס ציר ירקות או מים חמים
3 כפות חמאה
1 מלח
1 פלפל שחור גרוס
0.5 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
אופן הכנה
1 משרים את הפטריות היבשות בכוס וחצי מים חמים למשך 30 דקות
2 מסננים ושומרים כוס ממי השריה
3 בקלחת שמים את השמן, כף חמאה ובצל
4 מחממים תוך בחישה על להבה נמוכה עד שהבצל ממתיק, כחמש דקות
5 מוסיפים את השום לעוד דקה
6 מוסיפים את היין ומערבבים
7 מוסיפים את הפטריות ובוחשים
8 מוסיפים את האורז ומבשלים עוד 2 דקות
9 מוסיפים את התבלינים היבשים
10 מוסיפים את הפורצ’יני ומי השריה ומספיגים באורז והפטריות
11 נכנסים לנוהל ריזוטו מתחילים להוסיף ציר ירקות חם, מצקת בכל פעם, וממשיכים לבשל עד לספיגת הנוזלים
12 כאשר האורז רך בחוץ וקשה במרכז, מה שנקרא “אל- דנטה” הריזוטו מוכן מוסיפים את החמאה תוך בחישה על מנת ליצור מרקם קטיפתי
13 מעבירים לצלחות הגשה ובוזקים פרמזן בנדיבות

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות