טארט אדום של הנס וגלית ברטלה – מתכון רומנטי

הנס וגלית עם מתכון לטארט אדום רומנטי שילווה אתכם ביום האהבה הקרוב. מתכון לתבנית מרובעת בגודל של 20X20 מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים".

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לפיננסייר:
180 גרם אבקת סוכר
30 גרם אבקת שקדים
1/3 כוס קמח (50 גרם)
4 חלבונים (150 גרם)
100 גרם חמאה
20 גרם תערובת תבלינים (הל, ג’ינג’ר, קינמון ,וניל)
לקישוט:
100 גרם ריבת פטל או תות
200 גרם תות שדה טרי
200 גרם פטל טרי
150 גרם אוכמניות טריות
100 גרם דומדמניות טריות
100 גרם ריבת משמש
מעט אבקת סוכר
אופן הכנה
הפיננסייר:
1 מחממים תנור ל- 210 מעלות.
2 מרפדים את התבנית בנייר אפייה ודואגים לשמן היטב גם את הדפנות.
3 מערבבים את אבקת השקדים, אבקת הסוכר והקמח.
4 מוסיפים לתערובת היבשים חלבון תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת מסה חלקה.
5 ממיסים את החמאה בסיר ומשחימים אותה עד שמתקבל ריח אגוזי.
6 מאחדים את שתי התערובות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
7 יוצקים לתבנית את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש ל- 210 מעלות כ-12 דקות ומצננים.
הקישוט:
1 מורידים את הריבה בתחתית הפיננסייר.
2 מסדרים את הפירות ומצפים עם ריבת משמש חמה.
3 מקשטים באבקת סוכר.
4 מגישים.

טיפים:

* כדאי להכין את מסת הפיננסייר 24 שעות לפני האפיה, העיסה זקוקה להבשלה ותהיה במיטבה לאחר לילה במקרר.

**  להקפיד על חום וזמן האפיה. כיוון שהבצק עדין ועלול להישרף או להתייבש.

*** במקרה של פירות אדומים קפואים, יש להשרות אותם במעט סוכר ולסנן היטב .

טארט אדום של הנס וגלית ברטלה – מתכון רומנטי
טארט אדום של הנס וגלית ברטלה – מתכון רומנטי

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: