סלט אורז אדום עם ירקות צלויים ונענע

סלט קליל וטעים שיכול לשמש כארוחה שלמה. והיתרון: אפשר להשתמש בכל ירק שנשאר לכם במקרר. מתכון נפלא של אלונה אייזנברג מהבלוג "בלושה"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים ל4-6 מנות
1 כוס אורז אדום (יש להשרות במים קרים כשעה)
2 גבעולי תימין
5 גבעולי נענע קצוצים גס
3 כפות שמן זית
2-3 כפות מיץ לימון
מלח אטלנטי
לירקות צלויים:
1 כרובית מפורקת לפרחים
4 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2-3 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור גרוס
לרוטב טחינה:
1/3 כוס טחינה גולמית
1/3 כוס מים קרים
1 כף סילאן
2 כפות סויה
1 שן שום כתושה
אופן הכנה
1 מבשלים אורז: מבשלים את האורז האדום המושרה בשפע מים עם מלח, כ40 דקות, על להבה בינונית בסיר חצי מכוסה – עד שהאורז רך. מסננים ומצננים.
2 צולים ירקות: מחממים תנור ל-200 מעלות
3 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4 שמים את פרחי הכרובית וקוביות הגזר בשתי קערות ערבוב נפרדות ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית.
5 מערבבים היטב ומעבירים לתבנית האפייה.
6 צולים את הירקות 45-50 דקות עד שהם משחימים מעט. לאחר האפייה מצננים לגמרי.
7 מכינים רוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת טחינה דלילה וחלקה, ניתן לשמור בצנצנת סגורה עד 3 ימים בקירור.
8 מרכיבים את הסלט: בקערת גדולה שמים אורז, ירקות, עלי תימין,עלי נענע, לימון ושמן זית ומערבבים היטב.
9 מגישים עם רוטב הטחינה בצד.

המלצות נוספות

מומלץ לשמור את האורז המוכן והירקות הצלויים בקופסאות נפרדות במקרר (עד יומיים).

אפשר להחליף את הירקות, אבל תקפידו להכניס לתערובת ירקות מתוקים כמו גזר, דלעת או בטטה.

מתכונים נוספים של אלונה אייזנברג אפשר למצוא בבלוג המעולה שלה בלושה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות