מרק ירקות אדום לקוסקוס

מתכון מדהים למרק קוסקוס אדום עם ירקות, בשר (לא חובה אבל מומלץ), חומוס וכל טוב! מחמם, חרפרף, מנחם ומושלם לגשם

מערכת
08.12.2021

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 כוס גרגרי חומוס יבשים (או 1 קופסת שימורים של גרגירי חומוס)
2 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים חתוכים גס
כ-1 ק"ג בשר בקר המתאים לבישול ארוך, חתוך לקוביות (לא חובה, אך מומלץ)
2 גזרים חתוכים לעיגולים
4 גבעולי סלרי
1 עגבנייה
1 כף רסק עגבניות
1/2 כרוב לבן, חתוך גס מאוד
2 קישואים, פרוסים לטבעות עבות
3 תפוחי אדמה חתוכים גס
800 גרם דלעת חתוכה גס
עלי דפנה
צרור כוסברה
תבלינים: כורכום, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח, פלפל, קינמון, ראס אל חנות
אופן הכנה
1 משרים חומוסים ללילה במים (אם משתמשים בקופסת שימורים, אין צורך)
2 מחממים שמן במחבת עם כל התבלינים, מערבבים 2 דקות ומוסיפים בצל וגזרים
3 חותכים גבעולי סלרי ומוסיפים לסיר יחד עם גרגירי החומוס (אם משתמשים במשומרים – מכניסים אותם רק לקראת סוף הבישול) ומערבבים היטב
4 מוסיפים רסק עגבניות ועגבניה חתוכה גס ומערבבים 2 דקות
5 מוסיפים בשר , מערבבים היטב, מוסיפים מים (לגובה כמחצית הסיר) מוסיפים עלה דפנה, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים אש. נותנים למים לתפוס את כל הטעמים והתבלינים כשעה
6 מוסיפים את כל הירקות לסיר וממשיכים לבשל לשעה וחצי
7 מוסיפים כוסברה, מתקנים תיבול, ומורידים מהאש

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות