קארה קולי תותים של מיקי שמו
איך מכינים קארה קולי תותים? מיקי שמו מסביר שלב שלב בתוכנית "מיקי נטו"
המרכיבים לתבנית מרובעת 20 * 20
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק ברטון
150 גרם חמאה
125 גרם סוכר חום בהיר
3 חלמונים
140 גרם קמח לבן
50 גרם קמח כוסמין
1/2 כפית וניל
15 גרם אבקת אפיה
50 גרם אבקת פיסטוק
25 גרם אבקת שקדים
לקולי תות/ פרי אדום
570 גרם מחית פירות אדומים
80 גרם דבש/סוכר אינוורטי
80 גרם סוכר
10 גרם פקטין רברסבילי nh
לקישוט
סלסלת תות שדה (240 גרם)
ג’לי נטרלי
אופן הכנה
הקלתית
1 מחממים תנור ל – 170 מעלות
2 מערבלים חמאה וסוכר במעבד מזון עד לקבלת קרם אחיד
3 מוסיפים חלמונים ותמצית וניל ומערבלים קלות
4 מוסיפים את הקמח ומערבלים עד לאיחוד החומרים
5 מרדדים את הבצק על בין שני ניירות אפיה לגודל הרצוי ומניחים בתבנית. מהדקים קלות.
6 אופים כ – 25 דקות עד קבלת גוון זהוב. בסיום האפייה לוחצים קלות על שולי הבצק על מנת לקבל מסגרת קטנה. מחלצים מן התבנית.
הקולי
1 מערבבים פיקטין NH וסוכר ביחד.
2 מכניסים לסיר את מחית הפרי והדבש, מוסיפים מיד את הסוכר והפיקטין, מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עם מטרפה ידנית.
3 30 שניות אחרי הרתיחה מסירים מהאש וטוחנים בעזרת בלנדר מוט. מניחים לקירור.
ההרכבה
1 מורחים שכבה דקה ואחידה מן הקולי על גבי הבצק האפוי
2 פורסים את התותים ומניחים על הטארט בשכבה אחידה המכסה את כול שטח הפנים הגבוה של הטארט. מברישים בג’לי נטרלי, מעטרים ומגישים.