קציצות ברוטב אדום ואפונה של אבי ביטון
מתכון מושלם לילדים שחוזרים מבית ספר: קציצות ברוטב אדום עם אפונה, המתכון האהוב על הילדים של אבי ביטון. מתוך התוכנית “פשוט לבשל”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקציצות:
1 בצל לבן
2 כפות שמן
500 גרם בשר טחון (צלעות או צוואר)
עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה
עלים מ-10 גבעולי כוסברה
50 גרם כוס פירורי לחם או קמח מצה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1 ביצה
1/2 כוס שמן לטיגון
לרוטב:
1 בצל חתוך לפרוסות
1 כף שמן זית
1 בקבוק פסאטה ( רסק עגבניות)
3 שיני שום
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית סוכר
1/2 כוס מים
1/2 חבילה אפונת גינה מוקפאת
אופן הכנה
הרוטב:
1 מחממים סיר, מוסיפים פאסטה עגבניות, פורסים שיני שום ומעט שמן זית ומוסיפים לסיר.
2 מחממים סיר, מוסיפים פאסטה עגבניות, פורסים שיני שום ומעט שמן זית ומוסיפים לסיר.
3 מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה.
הקציצות:
1 מכניסים את הבשר הטחון לקערה רחבה, מוסיפים ביצה, פטרזויליה וכוסברה. קוצצים בצל לבן ומוסיפים לקערה.
2 מוסיפים פירורי לחם.
3 מתבלים במלח ופלפל שחור ולשים היטב בעזרת הידיים.
4 מכינים קערה עם מים, טובלים את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת כדורי בשר בגודל של כדורי פינג פונג.
5 מוסיפים את הקציצות לרוטב למשך 25 דקות , מכסים ומבשלים 25 דקות.
6 כעבור 25 דקות מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד כ – 7 דקות.
7 מגישים על אורז לבן ומעט כוסברה.