מקלובה בשר בטאבון של עומר מילר

בתכנית החדשה שלו “סטוריז” השף עומר מילר מזמין את העובדים שלו מהמסעדה לארוחת צוות שאוכלים עם הידיים עם מתכון נפלא למקלובה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

600 גרם כתף בקר חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס”מ
4 שוקי עוף עם עור (מומלץ)
1 בצל גדול פרוס דק
כפית פלפל שחור
½1 כפיות כורכום
כפית אגוז מוסקט מגורר
מקל קינמון
½ כפית הל טחון
מלח
2 תפו”א בינוניים קלופים
½ ראש כרובית קטנה
1 חציל
10 שיני שום
1 בטטה
כוס שמן לטיגון
2 כוסות אורז בסמטי
5-6 כוסות מים
אופן הכנה
1 מכינים את המרק: מטגנים בצל במעט שמן. מוסיפים בקר ועוף ומטגנים עד להשחמה. מתבלים ומוסיפים מים. מביאים לרתיחה קלה ומבשלים כ – 3/4 שעה. מוציאים את העוף וממשיכים לבשל את הבשר כשעה נוספת.
2 מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים ופורסים את שאר הירקות. מטגנים כל ירק בנפרד במחבת עם מעט שמן להזהבה יפה ושומרים בצד.
3 משמנים סיר, שתחתיתו מרופדת בעיגול נייר פרגמנט (למניעת הדבקות). מסדרים שכבות של: שכבת עוף ותפוחי אדמה, מעליה את הבשר והירקות, שכבת אורז וחוזר חלילה. מכסים במרק העוף המתובל כ – 2 ס”מ מעל האורז. חשוב שהנוזל יהיה מלוח, זהו בעצם הטעם לכל הסיר כולו.
4 מביאים לרתיחה קלה בסיר פתוח ואז מכסים, מעבירים לטאבון שחומם מראש ומבשלים כ- 25 דקות עד להכנתו המלאה של האורז.
5 רצוי להכין ½ שעה לפני מועד הארוחה ולתת לתבשיל לנוח בסיר עד אז.
6 הופכים את הסיר על צלחת הגשה. מגישים לצדו עגבניות טריות מרוסקות בתיבול חריף.
מקלובה בשר בטאבון של עומר מילר
מקלובה בשר בטאבון של עומר מילר

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות