ראסיף 33 המסעדה החדשה של חמודי עוקלה בחיפה

את חמודי עוקלה אנחנו זוכרים ממאסטר שף העונה הראשונה, כששמענו שהוא פתח מסעדה חדשה נסענו עד חיפה כדי לאכול, לשתות, להתרשם ולחזור לספר

החוויה החיפאית שלנו הייתה כל-כך מיוחדת ואין לנו ספק בכלל שאנחנו נגיע שוב ולו רק כדי לטעום שוב מהטעמים הבלתי נשכחים של המנות של שף חמודי עוקלי במסעדה החדשה שלו, ראסיף 33, הממוקמת בתוך אזור מתחדש בנמל חיפה, ממש בקו הים ועדיין בהרצה. מסביב עדיין אזורי תעשייה משולבים בגרפיטי והמון מסעדות קטנות וסטודיו קעקועים יש מגרש חנייה גדול באמצע והוא חלק מהעיר התחתית שהפכה בשנתיים האחרונות למוקד קולינרי שווה ושוקק. את המסעדה הקימו חמודי יחד עם האחים ברגוט, מסעדנים בני העיר עכו, בבניין ישן ששופץ עם מטבח רחב ופתוח עם טאבון ענק וסביבו בר גדול בו ניתן לצפות במנות מוכנות מול עיני הסועדים. תקרה גבוהה והאווירה מאד נעימה, מזמינה ומודרנית. העיצוב נעשה על ידי SalehAliKhalil studio והוא עושה שילוב בקירות הסדוקים והמקולפים שנשארו מהבניין המקורי.

תקרה גבוהה ואווירה מאד נעימה, מזמינה ומודרנית. ראסיף 33. צילום: אסף דגני

השף חמודי עוקלה שהיה במשחקי השף – עונה ראשונה התחנך על הבישול הערבי גלילי של אמו וסבתו ועל הבר יש מכתש ועלי ענק בן 100 שנה שהיה שייך לסבתו ובו הוא כותש עשבי תיבול ופלפלים חריפים למשחות נפלאות שמתלוות למנות. הסגנון האישי שלו הוא מטבח ערבי גלילי שמושפע מהים התיכון הסמוך למסעדה. המון מנות דגים ופירות ים ומצד שני המון עשבים מיוחדים ופרחי דבש  שמגיע מואדי ניסנאס הסמוך כך שהאוכל מתכתב מאד עם הסביבה, עם העבר הקולינרי הערבי העשיר ומשדר מודרניות בהגשה המדוייקת והאינסטגרמית.

אחרי שהתרשמנו מהסביבה והאוירה המיוחדת במסעדה נפתח לנו התאבון והמנות החלו להגיע.
התחלנו עם לחם מהטאבון שיצא מהביל מהתנור כשעליו נמזג שמן זית מבריק, הונחו שיני שום קונפי רכים ועלי זעתר ירוק והוא מגיע עם מבחר מטבלים נהדרים – מסבחה, זיתים ירוקים, עוד שום קונפי שנמס בפה ובאבא גנוש נהדר (סלט חצילים בטחינה).
הזמנו גם תבולה ירוקה שהייתה חגיגה של עלים ירוקים ורעננים בשמן זית עם בורגול חום ושקדים שנותנים מרקם פציח, סלקים כבושים שמוסיפים צבע אדום בוהק וחמיצות למנה וליד לבנה שמנוקד בשמן עשבי תיבול. סירות חסה קטנות בצד מזמינות למלא אותם בתערובות הירוקים להניח לבנה מעל ולעצום את העיניים ולהנות מביס מאוזן, רענן ומושלם.
מנה נוספת שהזמנו הייתה טרטר ים וקראמבל פלאפל  בהברקה מופלאה יצר חמודי קראמבל משילוב בין פלאפל ושקדים שיוצר ביס קראנצ׳י מושלם. כאן הקראמבל משודך לטרטר מדג ים טרי כאילו שהרגע דגו אותו ישר לשולחן, המון עלים ירוקים נהדרים, חריף סומק שמקפיץ את בלוטת הטעם ויוגורט לאיזון שמצנן את הפה. וגם לימון כבוש ושמן שושקה מצטרפים לחגיגה שנוצרת בפה.

טרטר ים וקראמבל פלאפל הברקה מופלאה של שף חמודי. צילום: אסף דגני

מנות נוספות שהזמנו היו טונה נייה- פרוסות דג טונה טרי שמונחות בערימה מזמינה על פריקה שהיא חיטה ירוקה ומעושנת שמוסיפה מרקם נגיס לפרוסות הדג, עשבי בר קצוצים ומרעננים ומסביב שלולית אדומה של ויניגרט עגבניות צלויות בטאבון, ומעל הכל פתיתים של גבינת ברינזה ערבית

סיגר שוק טלה- איזה דרך עבר הסיגר מצלחות המטוגנים בחתונות בשנות ה-80 ליצירת המופת שהונחה כאן על הצלחת. שני סיגרים דקים וארוכים שטוגנו בשלמות ומולאו בבשר שוק טלה רך וריחני נחים בתוך צזיקי קישואים מפתיע, רוטב עמבה מעודן שהצענו לשף לשווק בצנצנות בכניסה, ועליו גרגיר נחלים שנותנים פייט מאזן לטיגון. מנה נפלאה!

קרוקט קובה בשר טלה- כדורים קטנים פריכים שממולאים במילוי הקלאסי והאהוב בבשר טלה עם צנוברים מלווים כמובן בטחינה, סחוג ירוק וחרפרף ועלי פלפלים מיובשים ושמן פלפלי שושקה עם זרעי עגבניות שהיינו מזמינים ממנו עוד ועוד אבל השארנו מקום לשאר המנות. 

שיפוד שרימפס- הפעם קיבלנו הופעה – שיפוד שרימפס שלם שנצלה על פחמים מונח בקערה על רשת מעל זרעי שומר ועלי דפנה שמועלה באש מול עיני הסועדים ועוטף את השרימפס בניחוח מעושן עדין ונפלא גרם לנו למחוא כפיים בהתרגשות. תוך כדי הבערה נמזג רוטב חמצמץ של עשבי תיבול מעל השרימפס וסלט משויה  לימוני משלים את החוויה. השרימפס בשרניים ונפלאים ומזכירים לנו  את הים הסמוך. 

שיפוד שרימפס – צלחת שהיא הצגה. צילום: אסף דגני

שיפוד קלמרי- עוד צלחת שהיא הצגה הוא שיפוד הקלמרי שמגיע היישר מהפחמים הלוהטים שמשאירים אותו נגיס, רך ומעושן ומגיע עם באבא גנוש, נגיעות אריסה אדומה שמוסיפה עוד רובד עומק למנה ותפוח אדמה מדורה שרוף עם קליפה היישר מזיכרונות ל״ג בעומר שלנו מהילדות והפעם כתוספת פחמימה מנחמת ונפלאה שמשתלבת נהדר עם הקלמרי והבאבא גנוש. מעל הכל שוב עשבים מרעננים, בצל סגול עם סומק וגרידה של לימון פרסי שחור שמוסיף עוד טעם מפתיע למנה היפהפייה הזאת

ברד פודינג- לסיום ולנשמה חייבים משהו מתוק וגם כאן התבלינים הערביים הנפלאים משתלבים בקינוח שחיתות של ברד פודינג בריוש שספוג בתועפות חמאה ומתובל במחלב (אבקה מזרע דובדבן מיוחד שמוכר בעיקר מהמעמול הערבי)  ומסטיקה (עוד תבלין מיוחד שמופק מאלת המסטיק) ומרגיש בפה כמו עננים. מעל קנל של גלידת מי ורדים עדינה, טוויל שקדים פציח ונהדר. תותים ואוכמניות. השף מוזג מעל קרם אנגלז מחלב חלק ונפלא שהופך את הקינוח לחוויה מושחתת במיוחד. 

ראסיף 33, רחוב הנמל 33, חיפה, 04-6638072 , שעות פעילות בתקופת ההרצה: ראשון -שבת החל מהשעה 18:00

ברד פודינג – חוויה מושחתת במיוחד. צילום: אסף דגני

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: