סלט ראשד וטחינה ירוקה של תומר בלס

זה לא סלט, זו ארוחה!

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 עלי ראשד קצוצים גס
1 עלים ירוקים של שום טרי קצוצים דק/ בצל ירוק
1 גרעיני פולים ירוקים טריים בעונה / אפשר גרעיני חומוס
1 שומר חתוך לקוביות קטנות
1 סלרי פרוס לעיגולים
1 נקטרינה אחת פרוסה לפרוסות
1 שקדים קלויים שלמים
לרוטב:
1 זליפה של שמן זית
0.5 מיץ לימון
1 מלח
1 פלפל שחור
טחינה ירוקה:
1 כוס טחינה גולמית
שיני שום
0.25 כוס נענע
1 כוס פטרוזיליה
0.5 כוס כוסברה
מיץ מלימונים טריים
1 מים קרים
1 מלח

אופן הכנה

אופן הכנה
1 שוטפים ומייבשים את עלי הראשד. מניחים בקערת נירוסטה
2 חותכים את השומר לקוביות, חותכים את הנקטרינה ופורסים את הסלרי לפרוסות, מוסיפים את הצ’ילי הפרוס דק ושקדים קלויים חתוכים גס ומוסיפים לקערה עם הראשד
3 מכינים את הרוטב בנפרד, משפרים טעמים ויוצקים על הסלט סמוך לאכילתו
טחינה ירוקה:
1 מעבדים במעבד מזון את כל המצרכים לפי הסדר הבא: שום אחרי זה מוסיפים את הטחינה, לימון, מלח, מים לפי הכמות שאוהבים את הסמיכות ובסוף את הירוקים
2 טועמים ומוסיפים תיבול ומיץ לימון לפי הטעם
3 ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות