מרק ראמן בריא של אפרת אנזל
מתכון בריאותי להכנת מרק ראמן בבית
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מצרכים ל-4 מנות:
600 גרם אטריות ראמן
1.5 ליטר ציר עוף מוכן
4 גבעולי בצל ירוק
100 גרם במבו שוט חתוך לרצועות
4 ביצים קשות שבושלו למחצה והחלמון עוד נא מעט (כ-5 דקות בישול) מקולפות וחצויות
4 עלי בקצ’וי, קצוצים
2 דפי אצת נורי
150 גרם פרגית
מעט צ’ילי גרוס
רוטב סויה לפי הטעם
אופן הכנה
1 ממליחים ומפלפלים את הפרגית וצולים בפלטת צלייה עד שהיא משחימה ומקבלת צבע יפה משני הצדדים (כ-10 דקות). השיטה הכי טובה היא לצלות אותה משני הצדדים ואז לפתוח קצת באמצע ולראות אם היא עשויה, הגוון בפנים צריך להיות אטום ולא שקוף. לאחר הצלייה פורסים את הפרגית
2 בסיר עם מים רותחים חולטים את אטריות הראמן במשך כ-2 דקות, עד שהן מתרככות. שוטפים במים קרים על מנת לעצור את הבישול ומסננים היטב.
3 משרים את הביצים החצויות במעט רוטב סויה.
4 מביאים את ציר העוף לרתיחה.
5 הרכבת המנה: בקעריות עמוקות מחלקים את האטריות והעוף, מניחים שני חצאי ביצה קשה, גבעול בצל ירוק, עלי בקצ’וי ואצות. יוצקים מעל את הציר הלוהט ומתבלים במעט במבו שוט, צ’ילי וסויה. מגישים מיד.