מיני-פולנטה עם ראגו של נדיה אליס
מנת פתיחה קלה להכנה של פולנטה עם ראגו לארוחת שישי חגיגית ומשפחתית. מנה איטלקית קלאסית.
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 צנצנות רוטב בסגנון בולונז נדיה'ס
500 מל חלב אורז
50 גר פרמזן טבעוני מגורד
4 גר מלח
125 גר קמח תירס/פולנטה
אופן הכנה
1 מרתיחים את החלב יחד עם המלח על אש קטנה. כשהחלב רותח מוסיפים את קמח הפולנטה תוך כדי עירבוב עם מטרפה, וגם את הפרמזן
2 מערבבים עם המטרפה ללא הפסקה עד שהפולנטה והגבינה נמסות לגמרי, ואז מעבירים לתבנית המיני-מאפינס. מצננים לגמרי במקרר או בחוץ
3 לקראת ההגשה, מחממים את הרוטב בסיר על אש קטנה. את המיני-פולנטות מוציאים מהתבנית, מניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה וצולים בתנור מחומם מראש (220 מעלות) כ-10 דקות
4 מגישים מיני-פולנטה אחת או שתיים על מצע של רוטב בולונז חם