סלט עדשים וקינואה
מתכון קל ומושלם לסלט עדשים וקינואה בטעם מעולה
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 בטטות חתוכות לקוביות
1 כוס עדשים שחורות
1 כוס קינואה
4 עגבניות חתוכות לקוביות
1 בצל סגול חתוך לקוביות
4 כפות חמוציות
2 צרורות כוסברה
2 צרורות פטרוזיליה
10 עלי נענע
מיץ מ-2 לימונים טריים
3 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה
1 אופים את קוביות הבטטה בתנור על חום של 190 מעלות כ-25 דקות.
2 בזמן אפיית הבטטה מבשלים בסירים נפרדים את העדשים ואת הקינואה במשך כ-15 במים רותחים.
3 בתום בישול העדשים והקינואה נותנים להן להצטנן כמה דקות ובנתיים חותכים את העגבניות והבצל לקוביות וקוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה והנענע.
4 מכניסים לקערה את הקינואה, העדשים, הבטטה, החמוציות, קוביות הבצל והעגבניה ואת הנענע, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות.
5 מוסיפים את התיבול, הלימון, שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים הכל יחד.