חבושים ממולאים בקינואה, צימוקים וצ'ילי של אלונה אייזנברג: גורמה בריא

אלונה אייזנברג מציגה מתכון בריא, טעים ומרהיב ביופיו. למה להזיל סתם ריר? קנו את המצרכים ויאללה למטבח

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

6 חבושים יפים וטריים
1 כוס קינואה אדומה
חופן צימוקים
4 כפות סילן תמרים (ללא תוספת סוכר)
1 כפית שטוחה של צ’ילי
2 כוסות מים
אופן הכנה
1 מבשלים את החבושים במים עם חצי כף מלח 45 דקות.
2 בזמן שהחבושים מתבשלים, עוברים לבשל גם את הקינואה: מחממים בסיר 2 כפות שמן זית, מוסיפים כוס קינואה ומערבבים 2-3 דקות על אש גבוהה – מטגנים מעט את הגרגרים. מוסיפים 2 כוסות מים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה ביותר ומכסים. מבשלים 20 דקות ומורידים מהאש. מפוררים את הגרגרים באמצעות מזלג ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.
3 לאחר שהחבושים התקררו ברמה שניתן להתחיל לעבוד איתם, חותכים להם את ה”מכסים” (החלק העליון של החבוש) ומרוקנים את המרכז, בעדינות ובסבלנו, מבלי לפרק את הפרי.
4 ממלאים את קערות החבושים בקינואה, מסדרים בסיר.
5 בקערה קטנה מערבבים את הסילן עם הצ’ילי ומוסיפים 2 כוסות מים. שופכים את הכל לסיר מעל החבושים ומבשלים על אש נמוכה ל- 45 דקות נוספות או עד שהנוזלים מצטמצמים לרוטב סמיך יותר.
6 ניתן להגיש חם או לחכות שיתקרר, כל אחד לפי טעמו האישי. בתיאבון!

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות