קיש פונדו של הנס וגלית ברטלה

הנס וגלית עם מתכון לקיש פונדו שהאורחים לא יוכלו להפסיק לשבח. מתכון לתבנית בגודל 26 ס”מ מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים".

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק השמרים:
120 גרם חלב בטמפרטורת החדר
10 גרם שמרים טריים
1.5 כוסות + 3 כפות קמח שטיבל מספר 2 (240 גרם)
1/2 כף סוכר (10 גרם)
50 חמאה רכה
1 ביצה
1/2 כפית מלח (5 גרם)
למלית הגבינה:
2 שיני שום
100 גרם גבינת אמנטל
100 גרם גבינת טל העמק
100 גרם גבינת קשקבל
220 שמנת מתוקה 32%
3 ביצים מספר 2
220 מ”ל יין לבן יבש
מלח, פלפל, אגוז מוסקט, פפריקה
אופן הכנה
הבצק:
1 ממיסים את השמרים בחלב.
2 מוסיפים את תערובת השמרים והחלב לקמח. מוסיפים סוכר, חמאה וביצה.
3 מעבדים במשך 10 שניות, מוסיפים מלח ולשים דקה נוספת.
4 יוצרים מהבצק כדור ומניחים מכוסה להתפחה של שעה.
5 מרדדים את הבצק לעיגול, מניחים בתבנית פאי משומנת, מחוררים בעזרת מזלג ומתפיחים למשך 30 דקות.
המלית:
1 קוצצים היטב את שיני השום.
2 מגרדים את הגבינות בפומפייה גסה.
3 מאחדים את חומרי הבלילה ומתבלים לפי הטעם.
4 מניחים את המלית בצד למשך שעה.
5 יוצקים את המלית לתוך תבנית הפאי ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 25 דקות.
6 ניתן להוריד את החום ל- 170 מעלות ברגע שהמאפה מקבל צבע זהוב.
7 מגישים חם לצד סלט טרי.

טיפים:

  1. ככל שהתערובת עומדת זמן רב יותר לפני האפיה, כך היא משתבחת.
  2. ניתן להקפיא את הפשטידה לפני האפייה ובכך ליהנות ממאפה טרי בין רגע.
  3. ניתן לשנות את מרכיבי המלית, למשל להוסיף גבינה כחולה, ולקבל טעמים שונים ומגוונים.
קיש פונדו של הנס וגלית ברטלה
קיש פונדו של הנס וגלית ברטלה, צילום: יח"צ

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות