כרוב סגול ממולא בבשר ברוטב סלק ורימונים
מתכון פשוט וטעים לכרוב אדום ממולא ברוטב סלק ורימונים שלא תרצו לפספס
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למילוי
400 גרם בשר טלה (ניתן להחליף בבקר) טחון
100 גרם סולת
2 כפות רסק עגבניות
3 שיני שום כתושות
חצי ביצה טרופה
רבע כוס כוסברה קצוצה
1 כף בהרט
1 כפית מלח + 1 כפית פלפל שחור
לרוטב
ליטר מים/ציר עוף
1 סלק קלוף ופרוס דק
כוס מיץ רימונים (או 1/3 כוס רכז רימונים)
1 כפית מלח
3 כפות מיץ לימון
1 כפית כורכום
1 כף סוכר
אופן הכנה
1 מוציאים לכרוב את הגזע, מכניסים לקערה המתאימה למיקרוגל ומבשלים במיקרוגל כ-10 דקות או עד שהעלים רכים ונפרדים בקלות.
2 מחממים תנור ל-150 מעלות על מצב טורבו.
3 מערבבים יחד את מרכיבי המילוי, יוצרים קציצות מאורכות (כ-50 גרם כל אחת) ומגלגלים בעלי הכרוב.
4 בסיר נפרד מביאים לרתיחה את מרכיבי הרוטב, מסדרים מעל את הכרוב הממולא (צד פתוח כלפי מטה), מכסים בנייר אפייה ומכסה וצולים בתנור על מצב טורבו כשעתיים וחצי.
5 מעלים את טמפ’ התנור ל220 מעלות, מסירים את המכסה וצולים עוד 10 דקות עד שהכרובים משחימים.