פולנטה עם תבשיל פטריות מוקפצות

מנה מדהימה בפני עצמה או כתוספת, פולנטה שמכינים בקלות עם תבשיל פטריות שמשתלב באופן מושלם. מתוך הבלוג "במטבח עם יפצ'וק" של יפה ימין

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
50 דק'
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבשיל פטריות:
1 כרישה חתוכה לעיגולים
2 פטריות פורצ'יני יבשות
4 פטריות שיטאקי יבשות
4 פטריות שמפיניון לבנות חתוכות לרצועות
4 פטריות שמפניון חומות חתוכות לרצועות
2 כפות שמן קנולה
3 שיני שום קצוץ
2 כפות יין לבן יבש
1 כף סויה מופחתת נתרן
1 כפית סוכר
2 כפות חמאה
3 טיפות שמן שומשום
1 בצל ירוק קצוץ
לפולנטה:
1 כוס פולנטה
4 כוסות מים
1 כפית מלח
25 גרם חמאה
3 טיפות שמן שומשום
אופן הכנה
1 משרים פטריות שיטאקי ופורצ'יני במים חמים עד לכיסוי למשך 30 דקות. מסננים, שומרים את הנוזלים (חצי כמות)וחותכים את הפטריות לרצועות אורך דקות
2 לפולנטה- שמים מים ומלח בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפולנטה תוך בחישה עד להסמכה הרצויה. מוסיפים חמאה ושמן שומשום
3 בזמן שהפולנטה מתבשלת מכינים את הפטריות. במחבת עמוקה מחממים את השמן מוסיפים את הכרישה
4 מבשלים על להבה נמוכה עד שהכרישה מתרככת. מוסיפים הג'ינג'ר ושום בוחשים. מוסיפים את הסוכר ומביאים לקרמליזציה קלה. מוסיפים את היין והפטריות הטריות ובוחשים. מוסיפים את הפטריות היבשות ואת מי ההשריה מוסיפים סויה בוחשים. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.לבסוף מוסיפים חמאה לברק ולטעם
5 להגשה: מסדרים פולנטה בצלחת כמו שמצלחתים חומוס, מוסיפים פטריות לגומה שנוצרה. מעטרים בבצל ירוק קצוץ ומזלפים מעט שמן שומשום

מתוך הבלוג של יפה ימין במטבח עם יפצ'וק

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות