מאפה עלים במלית פלפלים וגבינה של מיקי שמו

מאפה צרפתי קלאסי שבמקור הוא מתוק, הפעם החלטתי לתת לו טוויסט ולהפוך אותו למאפה מלוח, במלית של פלפלים אפויים בשילוב גבינה בולגרית עם מעט תבלינים. מתוך "אין כמו בבית" (ספיישל שבת בבוקר)

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

רשימת מרכיבים למאפה אחד
300 גרם בצק עלים קנוי
2 פלפלים קלויים בתנור עם מעט שמן זית
125 גרם גבינה בולגרית
250 גרם גבינת ניו יורק 5%
1 ביצה
קורט מלח
ממרח פסטו
פלפל שחור- לפי הטעם
ציפוי:
ביצה טרופה
קצח
שומשום לבן
אופן הכנה
מכינים את הפלפלים:
1 מורחים את הפלפלים במעט שמן זית ומפזרים מעט מלח, מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 20 דקות, עד שהם נהיים רכים, מצננים מעט ולאחר מכן מחממים בתנור ל-190 מעלות.
2 מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח מעט וקורצים שני עיגולים: אחד בקוטר 22 ס”מ ואחד בקוטר 24 ס”מ.
3 מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, שכבה אחת של בצק. את הקוטר 22 ס”מ הקטן יותר.
4 מורחים שכבה אחידה של ביצה, בקערה מערבבים את שני סוגי הגבינות, מטבלים במעט מלח ופלפל שחור, ומעבירים את מלית הגבינות על גבי הבצק
5 מורחים מעל מעט מן ממרח הפסטו, מניחים את הפלפלים הקלויים מעל, וסוגרים עם הבצק הנוסף (קוטר 24) מעל ומהדקים, מומלץ להבריש בביצה טרופה את השוליים כדי שהבצק העליון שמכסה ידבק טוב יותר
6 מברישים ביצה ואופים כ20 דק’ עד להזהבה.
טיפ:
1 אין לפתוח את התנור בתחילת האפייה עם כי אז הבצק עלים לא יתפתח ולא יתפח.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: