פרויקט סבתא: רביולי ממולא של אורה שונק

לא תמצאו מתכונים כאלה ברשת – בישול ביתי אותנטי כמו של סבתא והפעם רביולי ממולא תרד ואורדה ברוטב חמאה ופיקורינו כמו שלא אכלנו מעולם

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק פסטה:
½ ק״ג קמח
4 ביצים
½ כפית מלח
מעט מים
למילוי:
½ חבילה תרד קפוא
½ ק״ג גבינת אורדה או ריקוטה
100 גרם פרמז׳ן
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
להגשה:
100 גרם חמאה
200 גרם גבינת פיקורינו

מידות והמרות משקל בבישול

צילום: ענת פייזר
אופן הכנה
1 מפזרים את הקמח ויוצרים גומחה. מכניסים לתוכה את הביצים, המלח ומעט מים ומתחילים לערבב במזלג
2 לאט לאט כשהבצק מתחיל להתגבש לשים אותו עד שיוצא בצק לא יותר מידי רך
3 פורסים את הבצק ומתחילים לרדד במכונה ידנית. מתחילים בדרגה 0 (הרחב ביותר) וכשהבצק מתחיל להיות חלק ללא חורים עולים לדרגה 3 ואח״כ ל-
4 הבצק צריך להיות דק אבל לא מידי שלא ייקרע
5 מכניסים את הבצק המרודד לכלי לחיתוך רביולי או חותכים אותו לריבועים
6 להכנת המילוי: שוטפים וסוחטים היטב את התרד הקפוא
7 מערבבים את התרד עם הריקוטה והפרמז׳ן, ומתבלים במלח פלפל
8 אם משתמשים במכשיר הידני – יש להניח שכבת בצק אחת, למלא מעט מהמילוי בכל גומחה, להניח שכבה שנייה ולעבור היטב עם מערוך כדי להפריד את הרביולי
9 אם עושים באופן ידני – מניחים במרכז הריבוע, מרטיבים מעט בצדדים ומדביקים ריבוע בצק נוסף. מהדקים בצדדים עם מזלג
10 נותנים לרביולי להתייבש מעט ובינתיים מרתיחים סיר מים רותחים
11 מכניסים את הרביולי למים רותחים עם מעט מלח למשך כ- 10 דקות
12 בתבנית הגשה מפזרים את החמאה והפיקורינו, מוזגים את הרביולי ישירות לתבנית, מערבבים בעדינות ומגישים
13
צילום: ענת פייזר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: