פרויקט סבתא: קציצות פרסה של מזל עייש

לא תמצאו מתכונים כאלה ברשת – בישול ביתי אותנטי כמו של סבתא והפעם קציצות פרסה (כרשה) עם בשר טחון כמו שתמיד רצינו לדעת להכין

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

7 גבעולי כרישה
3 ביצים
¾ כוס קמח מצה
½ ק״ג בשר טחון
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
שמן לטיגון
צילום: ענת פייזר

מידות והמרות משקל בבישול

אופן הכנה
1 מנקים טוב את הפרסה וחותכים את הגבעול, כי הוא בדרך-כלל עם חול
2 שמים בסיר ומרתיחים עד שהפרסה רכה מאוד, לפחות ¾ שעה עד שעה. בודקים עם מזלג שהפרסה התרככה
3 טוחנים את הפרסה היטב וסוחטים במסננת
4 לתערובת הפרסה מוסיפים את הבשר, ביצים, קמח מצה ומתבלים במלח ופלפל
5 אם העיסה יוצאת קשה מידי אפשר להוסיף מעט שמן
6 מכינים מהעיסה קציצות, לטגן בשמן עמוק
צילום: ענת פייזר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות