פרויקט סבתא: מוסקה של שושי אושרי
לא תמצאו מתכונים כאלה ברשת – בישול ביתי אותנטי כמו של סבתא והפעם המוסקה של שושי אושרי – תבשיל בשר וטחון וחצילים ברוטב של פעם
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 חציל גדול
½ ק״ג בשר טחון
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
½ פלפל ירוק חריף
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
1 כף פלפל שחור
1 כפית מלח
1 ביצה
שמן לטיגון
לרוטב:
1 בצל חתוך לפרוסות
1 כף סוכר
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור
1 קופסה עגבניות מרוסקות
2 כפות רכז עגבניות
2 כוסות מים רותחים
מידות והמרות משקל בבישול
אופן הכנה
1 חותכים את החצילים לפרוסות דקות אבל לא עד הסוף כמו סנדביץ, וככה חותכים את הכל, מניחים על רב-מגבת וממליחים על מנת שהחצילים יגירו נוזלים
2 מערבבים בקערה את הבשר טחון עם כוסברה ופטרוזיליה קצוצים, בצל קצוץ דק, ומתבלים במלח, פלפל וביצה. לשים היטב. רצוי לתת לתערובת לנוח כ- 30 דקות
3 מגלגלים את הבשר לעיגולים קטנים וממלאים את החצילים במרכזם
4 לחמם מחבת עם מעט שמן ולטגן את החצילים היטב משני הצדדים
5 להוציא את החצילים המטוגנים על נייר סופג
6 באותו סיר לטגן בצל עם כף סוכר בשביל הקירמול. לאחר מכן להוסיף את העגבניות המרוסקות, הרכז והמים הרותחים. לתבל במלח, פלפל וכמון
7 להרתיח את הרוטב ולהכניס לתוכו את החצילים
8 לתת לתבשיל להתבשל על אש קטנה כ- 30 דקות