פרויקט סבתא: מסאחן עוף של חיתאם מסרי

לא תמצאו מתכונים כאלה ברשת – בישול ביתי אותנטי כמו של סבתא והפעם מסאחן עוף שמגישים על פיתה מהטאבון של חיתאם מסרי. מתכון לפיתה מהטאבון תמצאו בסוף המתכון

מערכת
20.01.2022

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 כרעיים
1 ק״ג בצל (אפשר חצי קילו לבן וחצי קילו אדום)
1 ליטר שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
4 כפות סומק
להגשה:
שקדים פרוסים ומטוגנים
סומק

מידות והמרות משקל בבישול

צילום: ענת פייזר
אופן הכנה
1 לקצוץ את הבצל ולהכניס אותו לסיר עמוק עם שמן זית
2 מתבלים בסומק, כורכום, כמון ומלח, מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל על האש
3 לאחר כ- 15 דקות מוסיפים לסיר את הכרעיים ונותנים להם להיטגן בתוך הבצל ושמן הזית למשך 45 דקות נוספות
4 כשהתערובת מוכנה מתחילים להרכיב את המנה. את הפיתה שיצאה מהטאבון מקפלים ל- 4 וטובלים את הקצוות. פותחים אותה על הצלחת
5 מוזגים בנדיבות מתערובת הבצלים בשמן זית על הפיתה, מתבלים מעל בשקדים פרוסים ומטוגנים וסומק בנדיבות
6 מעל מניחים את הכרעיים ומקשטים בפטרוזיליה ושקדים מטוגנים
צילום: ענת פייזר

למתכון לפיתה בטאבון של חיתאם לחצו כאן

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות