פרויקט סבתא: דג מרוקאי של טוני זרוק

לא תמצאו מתכונים כאלה ברשת – בישול ביתי אותנטי כמו של סבתא והפעם מתכון לדג מרוקאי חריף וטעים עם תפוחי אדמה, עגבניות וזיתים

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למרינדה:
1 כוס שמן זית
6 שיני שום קצוצות
2 לימון כבוש
חופן כוסברה קצוצה היטב
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח גס
לתבשיל:
8 חתיכות דג דניס או לוקוס
2 פלפלים אדומים
10 שיני שום
1 כפית כורכום
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור
2 עגבניות חתוכות גס
1 כוס מים
חופן כוסברה
2 תפוחי אדמה גדולים
6-10 זיתים ממולאים בפלפל חריף (הכמות בהתאם לחריפות הרצויה)
שמן זית

מידות והמרות משקל בבישול

צילום: ענת פייזר
אופן הכנה
הכנת המרינדה:
1 לערבב בקערה שמן זית, לימון כבוש קצוץ, שום כתוש, חצי חבילת כוסברה קצוצה היטב, ולתבל בכורכום, פלפל ומלח
2 להשרות במרינדה את פרוסות הדג למשך 30 דקות לפחות
להכנת התבשיל:
1 חותכים את הפלפלים לרצועות ומטגנים בסיר עם שמן רותח, ומוסיפים שיני שום. מטגנים מעט אבל להיזהר שהשום לא יישרף
2 מתבלים בכורכום, מלח גס ופלפל שחור ונותנים לתבלינים להיפתח
3 לאחר טיגון קל מוסיפים את העגבניות חתוכות גס, ומתבלים במעט כוסברה קצוצה
4 לתת לרוטב להתבשל על אש קטנה למשך כ- 10 דקות. להקפיד שהמים לא ייגמרו, ואם נגמרים, להוסיף מעט מים חמים
5 לאחר כ- 10 דקות להוסיף לתבשיל תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
6 ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שתפוחי האדמה חצי רכים. זה השלב שבו אפשר להוציא את הדגים מהמרינדה ולסדר יפה בסיר
7 בין חתיכות הדג בסיר לפזר זיתים ממולאים פלפל חריף
8 את שאריות המרינדה אפשר ורצוי לפזר גם כן בסיר
9 לתת לסיר להתבשל עוד כ- 20 דקות והדג מוכן
צילום: ענת פייזר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות