פרויקט סבתא: פריקסה של קלודין אשוש

לא תמצאו מתכונים כאלה ברשת – בישול ביתי אותנטי כמו של סבתא והפעם פריקסה! בצק ממולא בטונה, תפוחי אדמה וביצים טעים וממכר. למתכונים ללימון כבוש ואריסה ביתית תגללו לסוף המתכון

מערכת
20.01.2022

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
1 ק״ג קמח
1 כפית סוכר
1 כף שמרים
¼ כוס שמן
1 כוס מים
1 כף מלח
למילוי:
2 ביצים
2 תפוחי אדמה
טונה
זיתים
לימון כבוש
אריסה
2 מלפפונים טריים
צילום: ענת פייזר

מידות והמרות משקל בבישול

אופן הכנה
1 מערבבים את הקמח עם סוכר, שמרים ושמן
2 מוסיפים מים ומלח, מערבבים היטב ואז לשים ביד. אפשר לשמן את הידיים במעט שמן על מנת שהבצק לא יידבק
3 ניתן להוסיף מעט מים אם הבצק לא רך מספיק
4 ברגע שהבצק חלק נותנים לו לתפוח כ- 60 דקות
5 אחרי כשעה לשים טיפה את הבצק ומחלקים למנות קטנות, כ- 22-23 מנות מ- 1 ק״ג קמח
6 את המנות הקטנות מגלגלים ללחמניות ונותנים להן לנוח מכוסות במגבת עוד כ- 30 דקות
7 טגנים בסיר עמוק עם שמן רותח
8 להגשה: אחרי הטיגון פותחים את הלחמניות בצד אחד כמו סנדביץ׳, וממלאים לפי הטעם בתפוחי אדמה, ביצים, טונה, לימון כבוש, אריסה, מלפפונים וכו
צילום: ענת פייזר

מתכון של קלודין אשוש לאריסה ממש כאן ומתכון ללימון כבוש כאן

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות