פרויקט סבתא: קציצות לחם של שמחה ברזק

לא תמצאו מתכונים כאלה ברשת – בישול ביתי אותנטי כמו של סבתא והפעם קציצות בצק ממולאות בבשר שכיף לאכול כמה בפני עצמה אבל הכי כיף לאכול במרק אפונה של שמחה. אם תגללו לסוף המתכון תמצאו גם מתכון למרק האפונה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
½ כיכר לחם
1 ביצה
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית מלח
2 כפות קמח
לבשר:
½ ק״ג בשר טחון
1 בצל
¼ כוס שמן
6 שיני שום
1 כפית מלח
1 כפית קינמון
1 כפית כמון
½ כוס צנוברים
צילום: ענת פייזר

מידות והמרות משקל בבישול

אופן הכנה
1 משרים את הלחם בקערה עם מים למשך כ- 10 דקות
2 מטגנים את הבצל בסיר עם שמן. מוסיפים שיני שום פרוסות
3 לאחר שהבצל מזהיב מוסיפים את הבשר, ומתבלים במלח, קינמון וכמון
4 ברגע שהבשר מטוגן היטב מורידים מהאש, מוסיפים צנוברים, מערבבים היטב ונותנים לתערובת להתקרר
5 סוחטים היטב את הלחם המושרה משאריות המים, מוסיפים ביצה ומתבלים במלח, פלפל וקמח
6 לשים היטב את הלחם עד שהוא הופך לבצק
7 להכנת הקציצות: לוקחים מעט מהבצק, מייצרים גומחה, מכניסים מעט מתערובת הבשר שהצטננה וסוגרים היטב
8 מטגנים את הקציצות בשמן עמוק ומוציאים לנייר רב מגבת
צילום: ענת פייזר

למרק אפונה של שמחה ברזק לחצו כאן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות