פרויקט סבתא: קציצות בנטאז׳ של מרסל כהן
לא תמצאו מתכונים כאלה ברשת – בישול ביתי אותנטי כמו של סבתא והפעם קציצות בנטאז׳ שהם קציצות תוניסאיות מתפוחי אדמה ממולאות בחזה עוף מתובל ומטוגנות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבישול העוף:
5 חזה עוף מבושל
¼ כפית מלח
¼ כפית כורכום
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית מרק עוף
¼ כפית ראס-אל-חנות
לתיבול העוף הטחון:
¼ כפית כורכום
½ כפית ראס-אל-חנות
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית מלח
לבלילה:
2 חלמונים
2 חלבונים לטיגון
7-10 תפוחי אדמה
4-6 ביצים קשות
3 כפות קמח מצה
½ כפית מלח
¼ כפית כורכום
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית ראס-אל-חנות
1 כפית מרק עוף
שמן לטיגון
מידות והמרות משקל בבישול
אופן הכנה
1 מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה והביצים בסיר עם מים
2 כשתפוחי האדמה רכים מקלפים אותם, מועכים במזלג ואח״כ במועך פירה על מנת לוודא שאין גושים
3 מתבלים במלח, כורכום, פלפל שחור, ראס אלחנו, מרק עוף – ומוסיפים חלמונים וקמח מצה
4 לשים היטב את הבלילה
5 מבשלים את חזה העוף במים מתובלים בכורכום, פלפל שחור, ראס-אל-חנות ומלח
6 אחרי שחזה העוף התבשל טוחנים אותו היטב ומתבלים שוב
7 חותכים ביצים קשות לרבעים
8 להרכבת הקציצות: יוצרים כדורים מהפירה שהתגבש, פותחים את הכדור, ממלאים במעט חזה עוף טחון ומתובל ורבע ביצה קשה. סוגרים היטב
9 טובלים את הקציצה בחלבונים, מגלגלים בקמח מצה ומטגנים בשמן עמוק