פרויקט סבתא: אושפלאו בוכרי של יפה מוסיוף מקסימוב

לא תמצאו מתכונים כאלה ברשת – בישול ביתי אותנטי כמו של סבתא והפעם אושפלאו – תבשיל עוף עם אורז, גזרים, צימוקים וחומוס שכל אחד יכול להכין בבית

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

רכיבים ל 5 אנשים
3 בצל גדול
1 ק״ג כרעי עוף וכנפיים
1 ק״ג גזר קצוץ לרצועות דקות
1/2 חבוש קצוץ לרצועות דקות
¼ ק״ג חומוס מושרה וקלוף
¼ ק״ג צימוקים
שמן
1 כפית פלפל שחור
1 כף סוכר
1 כף מלח
1 כף אבקת מרק עוף
½ כוס מים
לאורז:
4 כוסות אורז
1 כפית מלח
½ כוס מים

מידות והמרות משקל בבישול

צילום: ענת פייזר
אופן הכנה
1 משרים את גרגרי החומוס לילה לפני, ומקלפים אותם אחרי ההשרייה
2 משרים את האורז במים רותחים במשך כשעתיים לפני השימוש, ולשטוף אותו היטב אחרי ההשרייה
3 קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עמוק עם חצי כוס שמן
4 רגע לפני שהבצל מזהיב מניחים מעליו חצי מהגזר הקצוץ ומעליו שכבה של צימוקים ושכבה של חומוס
5 מעל החומוס מניחים את העוף, ומתחילים שוב- שכבה של גזר, חומוס וצימוקים
6 חותכים חצי חבוש לקוביות ומוסיפים לסיר
7 מתבלים במלח, פלפל, סוכר ואבקת מרק עוף ומוסיפים מעט מים לסיר. חשוב מאוד: אסור לערבב בין השכבות בסיר (זה עושה בלגן!).
8 נותנים לסיר להתבשל 40 דקות על אש קטנה
9 מוסיפים את האורז לסיר, ממליחים ומוסיפים מים
10 מבשלים ללא מכסה על אש גבוהה עד שכל הנוזלים בסיר נעלמים (כדי לבדוק זאת יש ליצור גומה קטנה במרכז הסיר, להכניס אליה כף ולראות שעד תחתית הסיר אין עוד נוזלים)
11 עוטפים את מכסה הסיר ברדיד אלומיניום ומגבת וסוגרים את הסיר היטב (שלא ייצאו אדים). מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עשר דקות נוספות. אחר כך מרימים את המכסה ומערבבים את האורז וסוגרים כמה שיותר מהר (שלא ייצאו האדים!) ומבשלים עוד עשר דקות. לפני ההגשה מומלץ לבדוק שהאורז מוכן, ולהגיש לשולחן בצלחת גדולה
פרויקט סבתא: אושפלאו בוכרי של יפה מוסיוף מקסימוב
צילום: ענת פייזר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות