נתח פריים ריב “פסטלה” וצ’ימיצ’ורי של גיא בן שמחון
גיא בן שמחון מציג מתכון מאלף לנתח פריים ריב וצ'ימיצ'ורי שאפילו פבלו רוזנברג לא יכול לעמוד בפניו
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לנתח הפריים ריב:
1 ק”ג- נתח של סטייק פריים ריב (לבקש מהקצב נתח טרי ונקי משאריות)
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
צרור של עלי טימין
כמה שיני שום טרי
1 כוס יין אדום לעצמכם חובה בשלב ההכנה
לפסטלה:
2 תפוחי אדמה לאדם
250 גרם בשר עגל טחון
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות
1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים
1 חופן צימוקים
2 ביצים קשות קצוצות
מלח,פלפל,כמון,פפריקה מתוקה,וחריפה
לרוטב צימיצ’ורי:
צרור פטרוזיליה
מספר שיני שום
חומץ בן יין אדום
מלח,פלפל,פפריקה אדומה,עלי ריחן,שמן זית
אופן הכנה
1 מחממים מחבת עם פסי גריל לחום בינוני גבוה ויוצקים לתוכו מעט שמן זית.
2 מניחים את נתח הבשר כ – 4 – 3 דקות מכל צד עד לקבלת מידת עשיה M – למידת עשייה טובה יותר יש לחרוץ את הבשר .
3 מכניסים את הבשר לתנור ב – 250 מעלות ל – 10 דקות.
4 נותנים לבשר לנוח אחרי המאמץ בתנור כדקה אחת ומעברים לצלחת הגשה.
5 להכנת הפסטלה: מבשלים את התפו”א במים עד למרקם רך, מוסיפים מעט מלח ופלפל וכף שמן זית,ומועכים לפירה גס.
6 מטגנים את הבצל והשום במחבת טפלון עד להזהבה ומוסיפים את הבשר טחון עד לסגירתו. מוסיפים את הפלפלים,הזיתים, הביצים והצימוקים.
7 מערבבים הכל יחד במחבת ומתבלים לפי הטעם.
8 יוצרים עיגול שטוח מהתפו”א ומניחים במרכזו את מלית הבשר.יוצרים עיגול שטוח נוסף וסוגרים מעל תערובת הבשר. מברישים בחלמון,ומכניסים לתנור בחום בינוני ל – 30 דקות.
9 להכנת הרוטב: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון ומוציאים לקערת הגשה.
10 להגשה: מניחים את הפריים ריב במרכז הצלחת ויוצקים מעל את הרוטב.