חוכמת הבייגלה: איך משלבים את החטיף האהוב בקינוחים ובמאפים? “חומר טוב” עם מירב שיינר – דנצ’נקו 

איך משלבים את החטיף האהוב בקינוחים ובמאפים?

רותם ליבזון מסבירה על גיוון ובישול האורז

אתם יכולים לספר לי ולעצמכם סיפורים עד מחר.

אין סיכוי שאתם לא קונים בכלל חטיפים, בין אם זה לכם, לחברים או לילדים. כי אחרי הכל, זה מפתה, זה זמין וכמובן טעים ולא מצריך שום מאמץ או הכנה – חטיף.

אבל מה אם אומר לכם שיש חטיף אחד, עליו בטוח לא חשבתם, אותו תוכלו לפרק ולעשות בו שימוש חוזר כבסיס להכנת מאפים, פשטידות וקינוחים חדשים ומפתיעים?!

חטיף הבייגלה הוא כבר מזמן לא החטיף המשעמם, היבשושי והמצמיא כפי שהיה פעם. היום הוא מגיע בשלל צורות, גדלים, טעמים ותיבולים. חוץ מלנשנש אותו במסיבות או בברים, אפשר לפרק, לטחון, לערבב ולשדך אותו עם חומרים רבים, בין אם מתוקים או מלוחים, ולהפוך אותו להרבה יותר מעניין והכי חשוב – טעים!

למשל: מי שמחפש כדורי שוקולד מעולם אחר, שיישכח מלערבב ביחד ביסקוויטים מתוקים, עוגה בחושה, חלב, חמאה וכל שאר הדברים שהתרגלנו לשלב בהם. במקום זה, מחליפים בהתאמה – בייגלה טחון, ממרח תמרים, שוקולד מומס, מיץ תפוזים ,צימוקים ואגוזים קצוצים  – ויש לכם כדורים בריאים יותר, בעלי טעם מיוחד ומפתיע.

למה לעצור בזה?

אם אתם רוצים “להקפיץ” את הפשטידה שלכם ולהפוך אותה מסתם עוד מנה ראשונה, ללהיט הארוחה, שכולם מדברים עליו, פשוט תחליפו את אותה כמות קמח שמופיעה במתכון, בבייגלה טחון. זה תחליף מושלם ואפילו טוב יותר. ככה תקבלו פשטידה בעלת צבע קרמלי עמוק וטעם מעושן, שישתלב נהדר עם שאר המרכיבים, במיוחד אם יש בפשטידה גבינות קשות.

אם אנחנו כבר בעניין שידוכים מוצלחים, נוכל להכין עוגת גבינה – כן, כן, עוגת גבינה, שהבסיס שלה עשוי מבייגלה ללא תוספות סוכר או מלח, חמאה ואבקת סוכר.פשוט טוחנים את הבייגלה במקום הביסקוויטים המתוקים הרגילים ומעניקים טוויסט אדיר לעוגה שלנו שישתלב מעולה עם כל ציפוי מתוק לעוגה שנבחר, בין אם זה שוקולד, ריבה או הציפוי השחוק בדמות שמנת חמוצה. הוסיפו קצת בייגלה שבור גס גם על גבי הציפוי – וזה כבר ישלים לכם את התמונה.

נכון שכל זה נשמע מוזר ומאוד לא שגרתי, אבל אני מבטיחה לכם שאם תנסו – לא תתחרטו.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: